A ciklusom 11. napján miért van ennyi tüsző a petefészkemben?
Figyelt kérdés
A jobb petefészkemben egyetlen egy 16 mm-es van, a balban pedig kb kilenc darab 3-4 mm átmérőjű. Ez most micsoda?2013. máj. 8. 16:30
12/21 anonim válasza:
én ugy tudom hogy a meg nem repedt tüszö alakul cisztává. De nyugi a ciszta ott kezdödik h 30mm.nekem ekkora volt a 25ik ciklusnapon, a doki mondta h ez már ciszta. Menzesszel el is tünt hálisten. A többi tüszö csak akkor gond ha nem tünik el. Nekem volt olyan hogy mindkét petefészkemben volt domináns mellette apró, de olyan is h domináns nem csak több apro.
13/21 anonim válasza:
Nekem ugyanez volt, a doki (aki annyira, mint utólag kiderült számomra) nem értett hozzá, közölte, hogy ez normális. De valójában nem normális! Elég nagy a valószínűsége, hogy PCOS. Nekem sajnos majdnem egy évembe került, mire hozzáértő emberhez kerültem és kiderült, hogy ez a bajom. És utána még két évembe a baba. Szóval mindenképp vizsgáltasd ki magad.
14/21 anonim válasza:
Ez azért van, mert több tüsző indul érésnek, majd egy lesz domináns, az nő meg kb. 20 mm-esre és reped meg.
Ha van domináns tüsződ (a 16 mm-es a 11. napon jónak tűnik), akkor jó eséllyel lesz ovulációd is. Ha meg van ovud, akkor igen kis esélyed van a PCOS-re.
Egyébként is, PCOS-t 15 kis méretű ciszta esetén mondanak.
15/21 A kérdező kommentje:
Tehát ha van ovum (gyógyszer nélkül, természetesen), akkor kicsi az esély PCOS-ra?
Amúgy 22 éves vagyok, 158 cm és kb 16 éves korom óta 48 kg. Nem tudom jelent-e ez valamit.. Szőr mindig is erős volt, de ez családi vonás, ikertestvéremnek is aki most 8 hónapos terhes, és anyukámnak is akinek mindkét terhessége elsőre összejött. Szerinetek? Jövő hét csütörtökön megyek dokihoz, de nagyon izgulok már :(
2013. máj. 9. 06:36
16/21 A kérdező kommentje:
Ja és nagggyon durván sűrű és erős szálú hajam van.
2013. máj. 9. 06:37
17/21 anonim válasza:
Mit irt a doki a leletre? Nem mondott semmit? De szerintem normalis, mivel peteeres kornyeki napokban neztek meg, igy szamomra legalabbis teljesen ertheto, hogy vannak tuszoid, de majd csak a dominansbol szabadul ki a petesejt. Tehat a jobb oldalibol. A tobbi majd szepen felszivodik, vagy a kovi ciklusban onnan lesz egy dominans. Pcos-hez ez meg keves szerintem. De ezt a dokid elmondja majd! Nyugodj meg!
18/21 anonim válasza:
ez teljesen normális folyamat! Mindig egy domináns tüsző érik be, a többi pici pedig nem nő tovább, mensi után újból kezdődik az egész folyamat.
19/21 A kérdező kommentje:
Elég furcsa, hogy van aki azt mondja hogy teljesen normális, van aki meg azt hogy ez elég nagy baj és egyáltalán nem normális.. :S
2013. máj. 9. 13:22
20/21 anonim válasza:
mert mindenki magábol indul ki,jo értelemben.akinek ilyen még soha nem volt akinek meg igen és ez nála gondot jelent azok azért irják h nem normális. mindenképp halgass az orvosra,hogy megnyugodj menyj el megint uhra és kérdezz rá.ezen ne stresszelj mert az csak ront a hejzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!