Lehetek terhes? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
21 éves leszek,6.éve menstruálok,de mindig is rendszertelen volt,az előző években volt olyan hónap amikor meg sem jött.Idén minden hónapban megjött,de csak 3-4 napig tart és mindig 1-1,5 hetet késik,eléggé hosszúra nyúlnak a ciklusaim.Nemsokára gyereket szeretnék és attól félek hogy nincs peteérésem és nem eshetek teherbe. Érdekelne azoknak a tapasztalata/véleménye akik jártak már hasonló cipőben.2013. máj. 6. 00:16
1/8 anonim válasza:
Anyukám esetét tudnám leírni: 12 éves volt, mikor először megjött a havi vérzése, és huszonéves koráig, míg fogamzásgátlót nem kezdett szedni, nagyon rendszertelen volt neki, előfordult, hogy egy évben csak 3-szor, 4-szer menstruált, vagy heteket késett, tovább tartott. Velem és a húgommal is nagyon gyorsan teherbe esett, szóval szerintem ez nem akadály. :) Ha valahogy rendszerezni akarod, gyógyszereket szoktak felírni, de azok mellett meg nem eshetsz teherbe :/
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat :) Igazából nem a rendszertelenség zavar,hanem attól félek hogy ez befolyásolhatja azt hogy teherbe eshessek.
2013. máj. 6. 00:37
3/8 anonim válasza:
AZ első nagy butaságot írt. Az anyukája szerencsés volt. De alapvetően az ilyen ciklusok mögött hormon zavar áll általában ami akadályozza vagy nehezíti a teherbe esés. Mindenképpen kéne csináltatni egy 3. és 21. napi hormonvérvételt és azzal megkeresni egy jó endokrinológust.
4/8 anonim válasza:
Nekem 35-40 naposak voltak a ciklusaim, évente egyszer megtörtént, hogy ki is maradt - de a második hónapban teherbe estem. Mivel nem tudtam, mikor van a peteérésem, 2 naponta "estünk egymásnak". Most szülés után 2 és fél évvel 26-28 naposak a ciklusaim, ugyanezt alkalmazzuk, egyelőre 3. hónapban semmi... Szóval biztos sokféle forgatókönyv létezik, és doki persze sosem árt.
5/8 anonim válasza:
Kezdésnek, kezdj hőmérőzni! Nagyon sok mindent elárul a ciklusról.
De én elmennék dokihoz, hogy mi a helyzet
6/8 anonim válasza:
Ovulációs tesztel is könnyen megnézheted, hogy van e, és, ha igen, mikor, peteérésed.
7/8 anonim válasza:
nőgyógyász, endokrinológus kezdésnek. aztán meg hajrá :)
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :) Elmegyek az orvoshoz és utánajárok a dolgoknak.
2013. máj. 6. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!