Volt olyan, aki kezeletlen pajzsmirigy mellett (nem tudott róla, h problémája van) gyorsan teherbeesett?
Igen én. Második terhességemnél 3.95 ös tsh val és alacsony t3 t4-el lettem babás.
Harmadik gyerekem pedig egyetlen alkalomból lett és szintén épp rosszul volt beállítva a gyógyszerem így megint nagyon felment a tsh-m mégis terhes lettem.
Terhes lettem, majd a baba a 7. héten elhalt.
Két hónapra rá mikor megjött a vérzésem elmentem kivizsgálásra. ott vették észre, hogy pajzsmirígy alulműködésem van (6,1 TSH). Most szedem rá a gyógyszert.. és három hónapja ismét próbálkozunk.
Az előző hónapban elmentem egy próbavérvételre, 3,56 volt a TSH-m.
Nekem krónikus autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van! Nagyon gyorsan teherbe estem, de sajnos 2x is elvetéltem elsővel 7. héten, másodikkal 4. héten. Ekkor derült ki a gond, és innentől kapok kezelést, azóta újból teherbe esten nagyon gyorsan, de már a 26. hetet húzzuk, úgyhogy tutira ez volt a gond!
A problémától függ, hogy a teherbe esést is akadályozza a hormonprobléma, vagy csak a kihordást.. nekem csak a kihordást akadályozta.
8as vagyok, ezt csak azért írtam le, mert nálam pajzsmirigy alul működésre gyanakodtak, ezért a tökéletes tsh: 2 körüli értékkel évekig nem néztek semmi mást..
Utána a két vetélés és +40 kg után csak néztek egy hormonpanelt, amiből ugye kiderült, hogy a normális 60 alatti érték helyett 2500-as az antitpo-m, és a t4, t3 értékek is rosszak voltak, hiába volt tökéletes a tsh-m :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!