Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy lehet feldolgozni,...

Hogy lehet feldolgozni, hozzászokni ahhoz a gondolathoz, hogy ebben a hónapban megint nem sikerült? Hajszálvékonyak az idegeim.

Figyelt kérdés
Már 4 éve szeretnék babát, ennek az első éveiben sajnos egyéb okok miatt nem tudtunk próbálkozni, de 1 éve már igen. Minden hónapban egyre rosszabb. Hőmérőzök első naptól, lehet hogy ez is baj, én már nem tudom. Csak, 2 naponta mi biztosan nem vagyunk együtt (sőt, van, hogy csak hetente 1 -szer), így mindig az az érzésem, hogy kiahyagjuk az alkalmat. Már komolyan gondolkozok pszchihológuson is. Vagy mármin ami segítene. Én hiszem, hogy minden lelki alapon dől el, orvosi vizsgálatra még nem mennék, csak a lelki kiutat nem tudom! Ahogy visszanézem a görbéket többnyire a peteérés környékén is voltunk együtt,... Ki tud hasznos tanácsot adni?
2013. ápr. 17. 18:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mindkettő.

A pajzsmirigy alulműködés alapból megnehezíti a teherbeesést, ill. ha teherbe is esel, lehetnek problémák (pl. vetélés).

A rövid luteális fázis mellett megint csak nehéz teherbe esni, és ha sikerül is, megint csak vetéléshez vezethet.

Azért mondtam, hogy nem kell halálra ijedni, mert alapvetően ezek (bár tudom, ijesztően hangzanak), nem olyan hatalmas gondok, viszonylag könnyen kezelhetőek.

Pl. a ha tényleg pajzsmirigy alulműködésed van, akkor azt gyógyszerrel tökéletesen meg lehet oldani. Ha ettől van a rövid luteális szakasz is (márpedig esélyes, hogy attól van), akkor az is meg fog oldódni.

Háziorvos tud adni beutalót TSH mérésre, ill. beutalót endokrinológiára, ahol a többi pajzsmirigyhormont is meg tudják nézni.

Nőgyógyász is nézhet TSH-t, de szerintem endokrinológussal jobban jársz, jobban értenek hozzá, mert az ő szakterületük.

Én mindenképpen elmennék a helyedben, nem sokból tart megnézni.

2013. ápr. 17. 19:26
 12/17 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm!
2013. ápr. 17. 19:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Szívesen!:)
2013. ápr. 17. 19:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Még annyit,hogy nekem pm alul működésem van!

gyógyíthatatlan,de kezelhető,életem végéig szednem kell a LETROX nevű gyógyszert! Nekem TSH volt nagyon magas,házi orvos írt beutalót rá,sima vérvétellel megállapították,aztán onnantól írt egy beutalót endokrinológiára! Mivel jódot kaptam csak,és elkezeltek,elmentem egy magán orvoshoz,aki egy alkalom után helyre tette ezzel a gyógyszerrel,mert meg is vizsgált! semmi extra nem volt,a vizsgálat súly,vérnyomás mérés,tapintás,meg ilyenek! + elmafgyarázta,hogy nagyon nehéz így teherbe esni,és nagyon nagy a spontán vetélés kockázata,illetve ha nem kezeljük,és teherbe esek,akkor nagy a veszélye,hogy szellemiléeg beteg lesz a baba! Nehezebben tanul,meg ilyenek... Szóval 3 hónap múlva vissza mentem vérvételre,és már jó is volt a TSH-M,illetve FT4,meg minden jó szinten volt! a gyógyszerem 3 hónapra 200.-,így nem egy nagy összeg hála istennek... :)

szóval én is azt mondom irány a körzeti doki,és kérj egy beutalót laborba! TSH legyen rajta!

Ja,és én 49-50 kg vagyok,a doki azt mondta híznom kellene mint állat! Állandóan hasmenésem volt (néha most is),pedig szorulásosnak kellene lennem! A túl működés tüneteinek 5%-át produkáltam,pedig alul működik a pm-em! Egyedül a hideg kéz,és láb ami tünet volt,meg hogy a 24 fokos szobában a forró cserépkályha előtt ülte pulcsiban,és az volt a jó idő nekem! :) Szóval ezek a tünetek nem biztos,hogy mindenkire igazak! :)

Majd írj,hogy mi lett az eredmény! :)

2013. ápr. 17. 20:53
 15/17 anonim ***** válasza:
bocsi,a túlműködés tüneteinek 95 %-át produkáltam alulműködéssel!
2013. ápr. 17. 20:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy leírtad. Akkor nem is feltétlenül fontos magánorvos szerinted? Az a baj hogy elég bizonytalanná tesz az egészségügy... most már biztos, hogy csinálok kivizsgállást, csak nem tudom melyik legyen? Menjek el egy endokrinológus magándokihoz, vagy háziorvoshoz, aki ír beutalót? Csak mert lehet hogy az endokrinológus - mivel ez a szakterülete ha jól tudom - megmondja mi hogy legyen utána. Vagy ugyanezt megteszi a háziorvos is? És szerinted ez a vizsgálat elég? nem célszerű meddőségi vizsgálat is? Vagy az még korai? vagy elég a hormonszintmérés? Köszi mégegyszer :)
2013. ápr. 18. 17:52
 17/17 anonim ***** válasza:

1. lépés házi orvos! Ad beutalót vérvételre,ott néznek TSH szintet! Amennyiben ott lesz a *,vagyis nincs benne az adott értékekben,akkor adni fog egy beutalót az endokrinológiai szakrendelésre! Nem tudom merre laksz,én sztk-ba mentem,időpontot kell kérni,3 hónap múlva fogadtak! :( Itt már választhatsz,hogy a vérképeddel egy magán endokrinológushoz mész,vagy az sztk-s rendelésre!

Ha 1 év alatt nem jön össze a baba,akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni ez miatt! De először várd meg a TSH eredményt! Nekem a rendezett pm-mel kerek 1 év alatt jött össze a baba! Sajnos el is ment,de bízom benne,hogy a 2. már jövő februárban egészségesen a kezemben lesz! :)

2013. ápr. 18. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!