Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki húszas évei elején akart...

Aki húszas évei elején akart szülni, de valamiért csak a húszas évei végén lett gyereke, az bánja, hogy így alakult?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, a párom 30. 3,5 éve vagyunk együtt ebből 2 évet együtt éltünk, most sajnos ismét külön vagyunk ideiglenesen. Mindketten nagyon vágyunk már a babára, rengeteget beszélgetünk róla, hogy mit hogy szeretnénk majd csinálni.:)

A gondom az, hogy úgy terveztük először, hogy 23 évesen fogok teherbe esni, aztán mikor elértem, akkor 25 év volt a cél. A gond az, hogy mindig volt valami akadály, főleg a munka hiánya. Nincs saját lakásunk, én gyakorlatilag 3 éve munka nélkül vagyok, csak december óta dolgozom 4 órában. Egyelőre most az a cél, hogy újra együtt tudjunk élni, viszont ehhez munkát kell kapnom. (Szombaton megyek állásinterjúra, remélem sikerrel járok végre!)

Úgy tervezzük most, hogy ha kapok egy munkát, akkor ledolgozok 1 évet, aztán elkezdünk próbálkozni a babával (ez idő alatt el szeretnénk indítani egy saját vállalkozást, hogy ne kelljen folyton azon izgulnom, hogy mikor lesz munkám). A párom vállalkozó egyébként és a legrosszabb hónapokban is megkeres 150 ezer körül, de van, hogy bejön 300 ezer is.

Szóval, ha végre az életben először a terveink szerint alakulnának a dolgok, akkor is legkorábban 28 évesen fogok szülni. Nekem ez elég elkeserítő, mert bár tudom, hogy még nem futok ki az időből, de nagyon-nagyon szerettem volna fiatal anyuka lenni, mivel nálunk mindenki az volt és ezt tartottam ideálisnak.

Van köztetek olyan, aki hasonlóan járt? Ti nem szomorkodtok rajta, hogy nem szültetek korábban? Mennyivel jobb/rosszabb a 30-hoz közelebb szülni?

Egyébként 3 gyereket szeretnénk és nem akartam kis korkülönbséget közöttük, de 30 után én már nem nagyon akarok szülni, max 31-32 évesen. Beleférhet így 3 gyerek?

2013. ápr. 17. 06:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne izgulj ez miatt, lenyeg, hogy realisan gondolkoztok es ez becsulendo :) tegyetek mindent rendbe magatok korul es megerkezik a golya. Sokkal nyugodtabbak lesztek, ha Ti megtudtok adni neki mindent, es nem szorultok masra :) bar en 22 evesen szultem, most meg 28 leszek, de a mostani varandosagit is jobban birom :) akkor meg csak felkesz hazunk volt, most mar rendezett minden es nyugodtak is vagyunk :) hamar eltellik az a par ev :) drukkolok, hogy sikeruljon a vallalkozasod is :)
2013. ápr. 17. 07:29
 2/6 petera6 ***** válasza:

Én 24-25 évesen szerettem volna gyereket, de az akkori barátom (mint az később kiderült) egyáltalán nem úgy tervezte a dolgokat, ahogyan én.

Most 29 vagyok, és 17 hetes terhes a férjemtől, akivel közösen terveztük, és várjuk a lányunkat. (30 leszek mire megszületik)

Semmiképp sem bántam meg! Most vagyok/vagyunk jó időben, minden szempontól jó körülmények között.

Szerintem majd úgyis meglátod, hogy mennyire "fér bele" NEKED a 3 gyerek :) Ezt így előre kiszámolgatni, eldönteni nem érdemes. Majd belevágtok, és akkor meglátod, hogy tényleg szeretnél e 3-at, milyen korkülönbséggel, stb.

Amúgy miért is ne férne bele? Oké 2 év alatt nem fogsz tudni 3 gyereket szülni hacsak nem ikrek). :)

2013. ápr. 17. 08:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Hogy rövid legyek: igen, megbántam. Kamaszkoromban úgy gondoltam, hogy 22-23 éves koromra bevállalhatom az első babát. Nem gondolkoztam sem anyagiakban, sem másban, egyszerűen nem akartam úgy járni mint anyukám, aki 30 évesen szült engem. (és ez miatt nem is volt túl jó gyerekkorom). Aztán összeházasodtunk, és megbeszéltük, hogy várunk, amíg anyagilag jobban állunk. 28 éves koromra lett nyilvánvaló, hogy ez soha a büdös életben nem fog előfordulni, úgyhogy úgy gondoltuk, üsse kő, jöhet a baba. Ezután bő öt év kétségbeesés következett, minden hónapban összeomlottam, mikor megjött. Tetézte a kétségbeesésemet, hogy gyerekkorom óta 2 babát terveztem, hogy ne legyen testvér nélkül (szintén mint én). 33 éves lettem, mire teherbe estem, való igaz az után, hogy a korábbiakhoz képest tisztességesen megfizetett munkám lett és már ledolgoztam egy teljes évet. A 2. babát még mindig várom hogy érkezzen, de lassan fájdalmas döntést kell hoznom: immár elmúltam 38 éves és nem tűnik reálisnak, hogy még egy gyereket szüljek, pár hónap és fel kell adjam. Nem akarlak semmiről meggyőzni - bár már több ismerősömet sikerült a saját példámmal. Főleg azzal, hogy nem érdemes arra várni, hogy anyagilag jobban álljanak. Én most már úgy vagyok vele, hogy a gyerek nem szabad, hogy anyagi jólét kérdése legyen, mert könnyen úgy járhatsz, mint én. (összesen nem élünk annyiból, mint amit most egyedül a párod keres a jobb hónapokban + lakáshitelünk is van, mégsem érzem úgy, hogy az anyagiak miatt kétségbe kellene esnem.)
2013. ápr. 17. 09:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, eddig elég vegyesek a reakciók.:)

Az első barátommal is bevállaltam volna a babát 19 éves fejjel, de így utólag egyáltalán nem bánom, hogy nem így történt. A párom minden szempontból tökéletes nekem és igazándiból úgy egy éve érzem, hogy igazán megértünk a szülőségre.

Eddig mi is úgy gondoltuk, hogy majd ha lesz saját lakás, vagy legalább kilátásunk rá, csak akkor jöhet a baba. Na én ezt tavaly adtam fel, mivel még csak munkát sem tudok találni. Szóval ezért már nm élem meg tragédiaként, ha albérletbe fog születni. Vagy éppen nem fogunk a legfényesebben állni. Azt az egy évet le akarom dolgozni, aztán nem várunk tovább, mert várhatnánk a végtelenségig.

Kedves utolsó! Nagyon sajnálom, hogy ennyit kellett küzdenetek a babáért, szurkolok, hogy összejöjjön a kistesó!:) Igazából ez a legnagyobb félelmem, hogy nekünk sem fog sikerülni sokáig és akkor már tényleg kifutok az időből.:( Pedig a családban a nők mindig hamar teherbe estek, elég volt rájuk nézni.:) Remélem én is örököltem ezt, mert minden vágyam egy kisbaba! Jövőre kiderül!:)

Persze a 3 gyerek még nagyon csak elméleti dolog, de lévén, hogy a párom ötöt akart kiegyeztünk a háromban.:) Én úgy vagyok vele, hogy minimum kettő, aztán majd meglátjuk. Azt semmiképpen nem szeretném, ha egyke lenne. Egyébként van egy pár iker a családban, úgyhogy még ez sincs kizárva!:D Elsőre azért beérném egyel is.:)

2013. ápr. 17. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:
22-24évesen akartam szülni,többször is elvetéltem,inszemek sora stb. Teljesen kicsinált idegileg mindkettőnket, a vége az lett, hogy 6,5év után szakítottunk. Újra férjhez mentem. 3,5év alatt 3 gyönyörű gyerekünk született. Mind a 3x azonnal terhes lettem. Szóval a természet okosabb volt nálam.. Nem bántam meg. Most is csak 32 vagyok és boldogabb, mint valaha.
2013. ápr. 17. 12:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 25 körül akartam szülni, a 26 össze is jöhetett volna ha sikerül hamar, sajnos azóta sem sikerült. Nagyjából feldolgoztam hogy 30 körül vagy az után valamennyivel leszek Anyuka. 29/N
2013. ápr. 17. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!