Ha túl gyorsan alvad a vérem és elég sűrű, attól elvetélhetek pár hetesen? Mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
Lombikom is volt és 6 hétig velem voltak a kicsik, de elveszítettem őket. Lehet esetleg az az ok, hogy túl sűrű a vérem, még vérvétel közben is bealvad.
Hallottam valami olyasmit, hogy ez gond lehet terhességnél.
Az aspirin protektet lehetne szedni ez ellen?????
2013. ápr. 10. 15:33
1/7 anonim válasza:
Ha vérvétel közben is alvad, illete a vérképedben is túl gyors az alvadási faktor, ráadásul lombikod is volt, akkor a kezelőorvosodnak erről tudni kellene, nem? Ő miért nem mondott rá semmit? Én ilyenről egyébként nem hallottam, hogy ez vetéléshez vezetne. Inkább, ha nem alvad meg, mert akkor nem áll el a vérzés, ha lenne. Egyébként ilyen problémára vérhígítót adnak (vényköteles) és fokozott orvosi felügyelettel lehet csak szedni. Terhesen meg főleg!!!!
2/7 anonim válasza:
Első vagyok. Az még eszembe jutott, hogy ha nem fogyasztassz elég folyadékot egy nap, attól is sűrűsödik a vér. Nekem ezt orvos mondta. Szóval nap 2 - 2,5 l meg kellene inni.
3/7 anonim válasza:
Igen, ez kockázatot jelenthet a magzatra. Nekem is véralvadási problémám van (Leiden mutáció), a terhesség alatt vérhígítót kellett szúrnom. Ha vetélésed volt, indokolt ezt is vizsgálni. Hematológiára jártam, de néhány ezer forintért magánlabor is nézi szerintem.
4/7 anonim válasza:
Dr. Hamvas Ferenc azt írta egyszer erre a kérdésre, illetve arra, hogy Aspirin Protect szedhető-e ilyen esetben, hogy nyugodtan, mert nem ártalmas. Viszont elősegíti a terhességet, pont a fent említett okok miatt. Ha sűrű a véred, trombózisra hajlamos is lehetsz, és ez mind gátolja a teherbeesést.
5/7 anonim válasza:
Sok folyadek! Nekem a vedono 3l javasolt. Azt monda, ha suru a verem, nem tud atfolyni a babahoz, pedig az taplalja...
6/7 anonim válasza:
A nehézkes vérvételt okozhatja szimplán az, ha kevés folyadékot ittál. Viszont a vetélés hátterében állhat genetikai hajlam a trombózisra, ha ez beigazolódik vérvétellel (hematológiai beutaló), akkor megelőzésképp a következő terhesség alatt heparint érdemes szúrni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kivizsgáltatom ezt, mert el nem tudom képzelni, miért nem maradtak velem a kicsikéim.
Csak az jutott eszembe, hogy esetleg nem kaptak elég vérellátást (nem áramlott rendesen nekik a vér) és ezért :(
2013. ápr. 11. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!