Ápolónőként dolgozok, és vannak tartósan ágyban
fekvő betegeink, akiket naponta kell mobilizálni a
decubitus elkerülése végett! Mi van akkor ha nem tudom,
hogy terhes vagyok, és úgy emelek?
Hasonló cipőben járok mint te. Az a baba aki megakar maradni akkor is megmarad ha te szekrényeket emelsz. Akkor lenne ez probléma ha most kezdenéd ezt a munkát, mert akkor még nem szokta volna meg a tested, de így hogy már régebb óta csinálod nem okoz problémát. Természetesen amikor már 5-6 hetes leszel akkor érdeme lenne beszélni a főnököddel, hogy adjon más feladatokat, ha nem jó fej a főnököd akkor pedig doki és ő kiír.
2013. ápr. 9. 20:35
2/11 A kérdező kommentje:
Mivel én nem kórházban dolgozok,hanem egy rehab. intézetben,ahol enyhe-,és középsúlyos értelmi fogyatékosokkal foglalkozunk,és ez veszélyeztetett munkakörnek számít!Ezért amint viszem a papírt,hogy terhes vagyok,már nem dolgozhatok tovább!!
(Érdemes átgondolni, hogy meddig is akarsz dolgozni, mert elég kevés a táppénz. )
2013. ápr. 9. 21:07
Szia!
Ez ismerős :) Gyönyörű a munkád :)
Nyugodj meg, nagyon sokaknak fogalma sincs eleinte, hogy várandósok és mindent ugyanúgy csinálnak. Egy egészséges terhességet ez nem szakít meg.
2013. ápr. 10. 13:21
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!Bár néha a falnak tudnék menni!:D:D
Hát...,figyelembe véve a mai napomat,eléggé félek,hogy elvetélek!!70-80 kg-ot emelgetni terhesen elég parás,még akkor is,ha szinte naponta csinálod,főleg úgy,hogy normális fogást sem találsz rajta,mert épp el vannak sorvadva a végtagjai!!
Ha már biztos vagy abban, hogy terhes vagy (nem jött meg és teszteltél) akkor menj dokihoz és ő kiír. Nincs kolléganőd, kollégád aki segítsen, tudom meg van az ő dolga, de ha kettőtök munkáját együtt csináljátok csak egyszerűbb. A főnököddel nem tudnál beszélni, mert azért ha máshol nem egy ilyen helyen pontosan tisztába van vele mindenki, hogy van a nőnek 9 hónap amikor csak a babájára kell gondolnia. Ha pedig még csak próbálkoztok, hidd el hogy nem lesz baja addig a babának.
2013. ápr. 13. 06:43
7/11 A kérdező kommentje:
A mi egységünkben 64 gondozott van!Ebből jelenleg csak 1 tartósan ágyban fekvő,akit ki kell ültetni,de ha valamelyik elesik,vagy másik egységbe van szükség a segítségre akkor menni kell!!Ezzel csak az a gond,hogy a mi 64 gondozottunkra van 3 nő,és 3 férfi...,és ez nem a napi létszám hanem a teljes,ezért elég sűrűn vagyunk egyedül,mert nincs ember!!Szóval ha egyedül vagyok,nincs akivel megtudjam osztani a munkát!!Ezért félek!!
Szia Kérdező/Sziasztok!
Vigyázzatok ezzel az emeléssel dologgal, mert Édesanyám is így járt, lenne két idősebb testvérem ha nem emelgette volna az embereket. Én vagyok a 3. próbálkozás, de azt mondták csoda hogy megmaradtam, ráadásul a szülőszobán is majdnem mindketten ott maradtunk... Bár ez nem biztos hogy ennek okán történt-e majdnem így.
Vigyázzatok magatokra!
És persze sok sikert a babá(k)hoz! :)
2013. máj. 28. 18:34
2014. júl. 25. 13:09
Legjobb volna ha kiiratnád magad dokival, hogy veszélyeztetett terhes vagy -
2014. júl. 25. 13:10
Kapcsolódó kérdések: