Nagyon rossz az inzulin értékem?
Több mint 1 éve szeretnénk kisbabát.Közben kiderült a pm alulműködésem, PCO és most az IR.
Közben mégis összejött a baba, aki sajnos 6+4-ig maradt velünk...10 napja volt missed ab-om.
4 napja szedem a Meforal-t, de nem mondott semmit az endokrinológus, hogy mennyire rossz az eredményem...
0 perces vércukor: 5,9 Inzulin: 125
60 perces vércukor: 8,2 Inzulin: 1349
120 perces vércukor: 6,3 Inzulin: 961
Várnám azoknak a véleményét, akik hasonló cipőben járnak,- jártak!
Egyetértek az 1. válaszolóval!
Nekem a 0 perces inzulinom 11.3 a120 perces inzulinom 42 lett. Erre nekem már szigorúan kell tartanom a 3-as kezelést!
Tényleg nagyon magas mindhárom inzulin értéked. (Szerintem viszont a cukor nem olyan szörnyű.)
Szigorú diéta, rendszeres mozgás és gyógyszer.
Azt olvastam, hogy ha az elején a hármas kezelés ellenére nem javulnak az értékek, nem kell megijedni, jobb lesz majd, csak tarts ki. Illetve valaki írta, hogy neki sokat javított az is az eredményein, hogy kiderült, alacsony a D vitamin szintje. Esetleg azt is nézesd meg, 25-OH-D azt hiszem a - tulajdonképpen hormon - neve.
A cukor épp emelkedett...ez 3 orvos véleménye is...az inzulin pmol/l - ben van megadva...azt mondják labor függő...
Diétát nem is javasolt a doki, csak a gyógyszert...a mozgást is csak önerőből kezdtem el...
Azt mondta szerinte 3 hónap alatt rendben lesz minden érték!
Nem kell a diéta??? Hát na, én lehet, hogy keresnék másik orvost, és ezen CSAK a hármas kezelés segít. Az inzulin igen, laborfüggő, de sajnos a többi értékkel - személyre szabottan - kell nézni.
Én jól megjártam (nekem is 42 volt a terhelt inzulinom), az első dokim csak a meforalt szedette velem, és viszlát.
Mondjuk nekem amúgy is lombik kellett de volt itt minden, vetélés, és a többi. Dokit váltottam, dietetikushoz jártam, és a gyógyszeremet is lecserélték. Most oké minden.
Sajnos nekem az már a 2. endo dokim...és azt veszem észre hogy szarnak mindenre :(
Mehetsz magánba, mehetsz sztk-ba...teljen le a nap és kész!
Most ha lejár a 4 hét a mised AB után bejelentkezünk meddőségi központba, hátha ott hozzáértőbbek ehhez a kérdéshez is...mivel ez szakterületük és ott 1 helyen van minden orvos...
Addig szedem a Meforal-t 2x1000 mg-ot és elkezdtem AVIVA-zni...sok ismerősnek segített, aki pco-s volt és IR-el is küzdött...
Köszi a válaszod!
Köszi a választ...
Kezel endo doki, aki semmit nem mond diétáról,-mozgásról...csak gyógyszert írt...A meddőségibe ahova megyünk nőgyógyász-endokrinológus a főorvos, hozzá kértem időpontot...mert megelégeltem, hogy szarnak ránk mindenhol...de a pénzt eltennék!
Pedig a diéta és a mozgás is nagyon fontos. Egyébként felháborító, hogy ilyen orvosok dolgozhatnak bárhol is.
Nem akarom erőltetni a dolgot, te döntesz, de én továbbra is javasolnám az említett "műintézet" felkeresését. Ők erre vannak ráállva, rengeteg ilyen beteg jár hozzájuk, ebből eredően nagy a tapasztalatuk ilyen betegek kezelésében. A meddőségiben sajnos én egyáltalán nem bíznék ilyen téren. Függetlenül attól, hogy a nőgyógyász endokrinológus is egyben. Nekem is endo-nődoki volt az, akinek fogalma sem volt mi bajom lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!