Milyen az alábbi eredményem? Jó? Nem jó?
3-5. ciklusnap eredményei:
Vércukor: 4.6 mmol/l
Inzulin: 5 mlU/l
TSH: 1.01 nU/ml
FSH: 8.3 IU/l
LH: 12.5 IU/l
Prolaktin: 435 mlU/l
Ösztradiol: 156.3 pmol/l
Tesztoszteron: 0.64 ng/ml
SHBG 78.3 nmol/l
21-25. ciklusnapi eredmények:
FSH 2.9
LH 3.5
Progeszteron: 49.04
Ezek ideálisak babavállaláshoz? Terhesség megtartásához?
Én a 3. napi FSH/LH arányt látva ijedtem meg, mert azt írta itt mindenki, hogy 1:1nek kell lennie, mert így PCOS-ra utalhat.
TSH ha 1 körüli érték, az ideális, nem?
Nagyon köszi annak, aki tud segíteni. Jövő héten megyek vissza az endodokihoz, de szeretnék addig is nyugodtan aludni:)
Szerinted az LH/FSH arányból egyértelmű a PCOS? Most olvasgattam a neten, mindenhol azt írták, hogy 1:1 arány a jó, ha magasabb az LH akkor nagyon valószínű a PCOS.
Most nagyon beszstresszeltem, mert nem gondoltam volna, hogy nincs rendben valami.
Magamtól mentem el magándokihoz, hogy nézzünk hormontükröt, mert szeretném tudni, hogy minden oké-e ilyen téren ahhoz, ha fél év múlva elkezdünk próbálkozni babával. Erre kideül ez. Most nagyon kivagyok. Jól tudom, ha valaki PCOS, az meddő is?
Nagyon köszönöm, remélem minden oké lesz, nehezen tudom a gondolatot is elviselni. Azt sem tudom, hogy ezt hogy lehet kezelni. Nem is értem, én minden hónapban érzem a peteérésem, viszonylag rendszeres ciklusaim vannak (30-33 nap), ovuteszt is visszaigazolja a PÉ-t, és nődoki sem látott soha semmit. Nem vagyok egészen tisztában ezzel a betegséggel, hogy mivel jár.
Nagyon köszönöm mégegyszer a segítséget, most bizakodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!