Alulműködő pajzsmirigy melletti terhesség?
Szia!
Nekem alulmüködésem van. 23évesen kezdtem a gyógyszeres kezelést mert elment egy babám, hozzáteszem hogy akkor már TSH: 75.2mU/l volt.
De szépen lement az értékem 3.4mU/l-re és ujból terhes lettem a kisfiammal. Teljesen egészséges kis csibész lett, a terhesség végéig rendszeresen ellenőriztek.
Ezt csak azért írtam le mert a referencia taromány 0.3-4.2-ig jó a doki nem fogja túlzottan emelkedettnek látni az értékedet, ha odafigyelsz az étkezésedre és talán ihatsz jódos vizet is gyorsan a várt tartományban leszel. De gyógyszert nem biztos hogy kiírnak neked.
Ha ezzel az értékkel leszel terhes sem lesz semmi baja a babádnak. Ellenőriztesd rendszeresen, hogy nem emelkedik-e és akkor minden rendben lesz. Most csökkentik a gyógyszer adagomat a legutóbbi értékem 6.4mU/l volt azt mondta a dokim, hogy belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!