0, 01 TSH-val teherbeestem. Bővebben lent, olvassatok el, mit kellene tennem ebben a helyzetben?
Babatervezésben voltunk, de abbahagytuk, amikor kiderült, hogy a TSH-m 0,01. T3 rendben és T4 is. Túlműkődik a pajzsmirigyem.
szóval, abbahagytuk, most az endo doki is csináltatott vérvételt és az is 0,01.
szóval, terhesség előtt is és utána is ez az érték volt.
én nem tudom, mit csináltunk a férjemmel rosszul, de mégis összejött a baba és most aggódom, mert még nincs beállítva a tsh-m. Pénteken megyek a dokihoz.
el kell majd vetetnem, vagy magától el fog menni a babám?
:(
köszönöm, hogy válaszoltál. Hagy kérdezzem meg, hogy ezt neked orvos mondta?
azóta sokat olvasgatok a neten, és többnyire inkább alulműkődésről olvasok, hogy az a gond. Túlmúkődésről egyszerűen nem találok semmit!
Az én TSH-m is alacsony volt nagyon és ez csak a terhesség alatt derült ki. Nem volt semmi gond, a baba azóta megszületett és teljesen egészséges!Ezt találtam erről: Terhesség és pajzsmirigy-hormon szint eltérés betegség nélkül
A terhesség idõszakában nagyon gyakori, pajzsmirigy-betegség nélkül elõforduló helyzet, hogy a megbízható, korszerûnek tartható szabad-pajzsmirigy-hormon-szintek (szabad-T4 és szabad-T3) a normál felsõ határa fölé emelkednek. A méhlepény által termelt, a terhesség megtartásában alapvetõ fontosságú emberi koriogonadotrop (human choriogonadtotrop hormon azaz hCG) ugyanis a pajzsmirigyre is stimuláló hatást gyakorol, mert nagyon hasonló a kémiai szerkezete a TSH-éhoz. Amennyiben a szabad-T4 érték a normál felsõ határát 20%-kal nem haladja meg, nem beszélhetünk pajzsmirigy-túlmûködésrõl, hanem maga az élettani állapot idézi elõ ezt az eltérést. Mivel a vérben keringõ szabad-T4 és szabad-T3 mennyiség megemelkedik, ezért következményesen a TSH-szint pedig lecsökken. Mivel a laboratóriumok által megadott normál tartomány nem terhes állapotra van megadva, így sajnos nagyon gyakran kelt teljesen felesleges aggodalmat a kismamában, és a pajzsmirigy betegségeiben kevéssé jártas kollégákban ez az ártalmatlan eltérés. Természetesen kétség esetén pajzsmirigy-szakemberhez kell fordulni. Innen másoltam ki: [link]
Szia, a terhességem alatt derült ki, hogy a TSH-m 0.02, túlműködik. Állítólag ez a jobbik eset. Endokrinológushoz kellett járnom, aki kikérte 2 főorvos véleményét is. Ők azt mondták, hogy ilyenkor a méhlepény produkálja ezeket az értékeket, nem kell foglalkozni vele. Az, hogy a terhesség előtt milyen értékeim voltak nem tudom.
Kislányom 9 hetes, hála Istennek teljesen egészséges!
Próbálj nem idegeskedni, bár tudom, hogy nem könnyű! Szurkolok!:)
köszönöm a további válaszokat. Sajnos nekem előtte is ilyen értékem volt, ezért hagytuk abba a babatervezést. És akkor még nem voltam állapotos a számításaim alapján biztosan tudom. Utána megfogant, pedig emiatt maximálisan védekeztünk, de lehet, túlságosan is rágörcsöltunk és ne vettünk valamit észre...
szóval, nekem előtte is olyan volt és nem a terhesség váltotta ki. :(
Szia!
Nekem is pajzsmirigy túlműködésem van.
Évekig Metothyrint szedtem, semmit nem használt. Állandóan 0,001 körül volt a TSH értékem.
Elmentem egy magánorvoshoz, és 1 hónap alatt helyrehozta. Gyógyszert váltott, most propycilt szedek, tökéletes az eredményem.
Nekem azt mondta a doktornő, hogy a pajzsmirigy túlműködés a kisebb probléma a terhességnél, mert ilyenkor többlet van a hormonból, alulműködéskor pedig hiány. Mondta, hogy szerencsém van, hogy túlműködésem van, így hogy babát szeretnénk.
Régebben nekem is volt 2 vetélésem.
Szerintem az a lényeg, hogy tényleg menj endokrinológushoz, és végig kezeltesd magad a terhesség alatt. Lehet, hogy neked is gyógyszerváltás kellene.
Terhesség alatt fokozódik a túlműködés, lehet, hogy amúgy nem ennyire lett volna alacsony a TSH-d.
Remélem minden rendben lesz veletek.
Gratulálok a picihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!