Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCO miatt lapar műtétem lesz...

PCO miatt lapar műtétem lesz - a petefészkeket akarják "megtisztítani". Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Már egy éve várjuk a babát ... ki mikor esett teherbe egy ilyen műtét után ... nincs peteérésem a megvastagodott petefészekfalnak köszönhetően. Hogy volt ez nálatok? Valamikor októberben lenne ... mit kell róla tudnom, milyenek az esélyek?

Írjatok le mindent légyszíves! Rettenetesen kétségbe vagyunk esve ...

Köszönöm!

2009. szept. 16. 17:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Engem május végén műtöttek, és azóta se baba, peteérée és mensi is csak egyszer volt. dokim szerint nekem egy "gyengébb" pco-m volt. Nekem nem segített , de hallottam már pozitív eredményeket. Remélem te szerencsésebb leszel!
2009. szept. 17. 08:29
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia! Ígértem, hogy leírom mi történt. Megpróbálok mindent összeszedni.

Bementünk a férjemmel 8ra, kb. 12.-kor elfoglalhattam az ágyam, másnap műtöttek. Aznap de. még ketten megvizsgáltak...ez egy 1 perces nőgyógyászati vizsgálat, semmi. Du. kaptam két hashajtót, egy beöntést. Nem vészes, inkább kellemetlen, fájdalom meg nulla. Másnap hajnalban megint beöntés, a műtét közeledtével, infúzió, nyugtató, reggel vérnyomás mérés.

Aztán jön a műtét, nekem előtte para volt, ez mindenki pszichés állapotától függ de ahogy láttam a betegtársakon, senki nem vette könnyen ezt a kanyart. Betolnak, altatás...érdekes élmény, jópofa, ahogy az ember nem emlékszik semmire.

Utána az ágyon ébredtem, akkor éreztem a legerősebb fájdalmat, ami nem volt több egy középsúlyos menstruációs fájdalomnál...kértem fájdalomcsillapítót, hánytálat. Nem hánytam végül, a fájdalom csillapító nagyon gyorsan hatott..az utána következő napokban nem is kértem fájdalomcsillapítót. Már aznap felkeltem, sétálgattam (te ne legyél ilyen hülye, mint én...a pihenés és alvás a legjobb regeneráció.:) Másnap végig járkáltam és feküdtem. Van egy katétercső benned, attól minél előbb szabadulj meg, ha tudsz...kb.24 órával utána kiszedik. Én húztam, mert féltem, hogy fájni fog. Nem fáj, sőt megkönnyebbülsz és utána sokkal egyszerűbb nélküle minden mozgás. Kb ennyi, ne félj a fájdalomtól...az nem lesz, ha igen kb. annyi, amit minden hónapban menstruációkor végigcsinálunk a legtöbben.

Sok sikert és jobbulást kívánok!

2009. szept. 21. 06:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy néz ki, orvosa, kórháza válogatja, hogy meddig tartanak bent.

Nekem azzal is szerencsém volt, hogy én voltam az első, akit aznap műtöttek, így 6-ra bementem és 8kor már a műtőben voltam.

Nekem már a műtét után fel kellett volna állnom járkálni, de nem ment. Csak másnap hajnalban, ébresztő után keltem fel, mert addigra kiszedték a katétert és el kellett mennem a mosdóba, és "megfenyegettek, Ha nem kelek fel és nem járkálok, akkor nem engednek haza, ill. nem tudok hazamenni. Nekem pont azt mondták, hogy járkáljak minél többet, mert ha nagyon megpihen a seb, az izmok, akkor annál nehezebb lesz elindulni.

2009. szept. 21. 07:24
 14/17 A kérdező kommentje:

Kedves 6:13-as!

Húha ... ilyen sokáig bent kellett lenned? Nekem azt mondta a doki, hogy mikor bemegyek, aznap műtét, aztán másnap haza!

...

Örülök, hogy akkor egész jól viselted, s jó hallani, hogy nem is "olyan vészes" az egész! :)

Lenne még egy kérdésem: Véreztél a műtét után? Mert ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy mire készüljek?

...

Pihengess akkor sokat!!! Mielőbbi jobbulást Neked is!

...

S köszönöm a válaszokat!

2009. szept. 21. 16:07
 15/17 A kérdező kommentje:

Katéter??? Nekem ezt egy szóval nem említette senki ... mindenkinek ezt alkalmazzák?

Most egy kicsit még jobban megijedtem! :(

2009. szept. 21. 16:08
 16/17 A kérdező kommentje:

Nah, most már én is túl vagyok rajta ... nem kellemes most így utána, olyan nehéz a vízszintesből függőlegesbe emelkedés, meg a lefekvés szintén ... nekem a vállam fájt kegyetlenül, de az 1-2 nap után teljesen elmúlt, amúgy a poci feszül meg húzódik ... megnézték átjárható vagyok-e, s hál'istennek mindkét vezeték teljesen ...

Te, hogy vagy?

2009. okt. 4. 16:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem azért kellett bent maradnom, mert pénteken műtöttek és a nővérek azt mondták, hogy hétfő reggelig várjam meg az orvosomat. Ettől függetlenül én is hazamentem, írtam egy nyilatkozatot nekik, hogy saját felelősségre, stb...

Nekem kivették a petevezetőt ezért kellett a katéter, nem mindenkinek kell. igen vérezgettem, lehet, hogy pont emiatt és az én műtétem 2,5 órás volt...sok összenövést találtak, kilőtték az endometriózisomat is...szóval kicsit komplikáltabb volt.

Jól vagyok, köszi!

Neked is minél hamarabb felépülést és egy kisbabát! :)

2009. okt. 5. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!