Mennyire igaz az hogy a fogamzásgátló abahagyásakor hamarabb jönn a baba?
Közkedvelt tévedés, ( néha még orvosok is hangoztatják) hogy a fogamzásgátló abbahagyása után, hónapokat kell várni amíg "kitisztul" a szervezet. Ilyesmiről szó sincs; a hormonális fogamzásgátlók nagyon gyorsan lebomlanak, és kiürülnek az abbahagyásuk után néhány nappal. És igaz, hogy a tabletta elhagyása utáni időszakban valamivel jobbak a teherbeesés esélyei, ha egyébként mindkét fél egészséges.
Megtörténhet ugyanis, hogy a tabletta hatása elfedett valami régebb óta fennálló hormonális problémát, és ez később derül csak ki. De ezt többnyire nem a fogamzásgátló okozza, legfeljebb miatta nem tűnik fel időben.
Csak tapasztalatot tudok írni. Évekig szedtem, a ciklusom nagyon rendszertelen volt, 2-3 havonta jött meg. Abbahagytam, a második hónapban fogant meg a lányom. Másodszor mikor abbahagytam, szintén a második hónapban fogant meg a baba.
20h
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!