Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindenki ki fog akadni, ha...

Mindenki ki fog akadni, ha baba van?

Figyelt kérdés
A szülés utáni 6 hetes kontroll után védekezés nélkül együtt voltunk a férjemmel. Tudom, igen: sok eszem van. Másnap du. amolyan "mindjárt megjön" -érzésem volt, de aztán elmúlt...ha teherbe estem, mire számítsak a környezetemtől? Csak mert elég érzékeny vagyok, és félek, hogy a családom esetleg nem fog örülni, (a férjem kivétel, más a gondolattól is boldog...), meg hogy leordít az orvosom...Ti hogy reagálnátok, ha egy számotokra fontos személy vagy családtag ilyen hamar teherbe esne (hozzáteszem, már 3 gyermekem van, a legnagyobb még nincs 5 éves...)
2013. márc. 14. 11:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én sehogy. Az ő (te) dolga. Ha nem fél hogy terhes lesz akkor biztos elbír ennyi gyerekkel ilyen kis különbséggel ráadásul. Én felek védekezünk is. Mert én nem tudom ezt elképzelni hogy 3 illetve 4 gyerek pláne 5-6 év alattiak. De akkor ezek szerint te nem igy gondolod mert gondolom a többi is igy jött.:)
2013. márc. 14. 11:15
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Hát őszintén, én biztos nagyot néznék, és meg is lenne a véleményem. 3 5 év alatti gyerekkel biztos így sem könnyű, sőt ezek szerint a legkisebb csak pár hetes. Én nem gondolom, hogy rögtön teherbe estél, de ha ennyire aggódsz, akkor talán jobb lenne ha védekeznétek
2013. márc. 14. 11:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy teherbe estél, de ha mégis, akkor javaslom, hogy tegyél magasról a környezeted véleményére - a lényeg, hogy te és a férjed örülnétek. Az orvos nem fog leordítani, mert semmi köze hozzá, hogy hogyan alakítjátok a családi életeteket - és ha mégis teherbe estél, akkor valószínű azt fogja mondani, hogy gratulálok kismama:)

A környezeted reakciói ellen meg vértezd fel magad, mindig lesznek, akiknek nem tetszik amit csinálsz, soha nem fogsz tudni minden létező embernek megfelelni - és nem is lehet. Csak nyugalom!

2013. márc. 14. 11:18
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy bátorság kell hozzá.

Ha terhes vagy, már átgondoltad hogy mi lesz? Megtartod a 4. babát is?

2013. márc. 14. 11:19
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Ha anyagilag és fizikailag birjátok,akkor tegyél rájuk magasról.

Én is 6 hetes kontrol utáni napokban lettem ismét terhes,igaz csak második gyerekkel.

Az első olyan nehezen fogant meg (5 év),hogy eszünkbe se jutott védekezni.

Mi majd kiugrottunk a bőrünkből amikor kiderült,ha volt is rosszallás bárki részéről,én észre se vettem,kit érdekelt...

Doki csak gratulált és tette a dolgát.

2013. márc. 14. 11:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Te tudod, hogy elbírsz-e velük. Más meg nem számít. Amúgy én nem lepődnék meg, hiszen a 3 gyerek között sem lehet túl sok korkülönbség. Meg különben is magasról tennék rá, hogy ki mit gondol.
2013. márc. 14. 11:23
 7/16 anonim ***** válasza:
28%
Akkor én őszinte leszek és leírom a sajt véleményemet. Nekem biztosan meglenne a véleményem, mivel 4 ilyen kicsi gyerekre egyszerűen nem lehet ugyanannyira odafigyelni, úgy gondolom ilyen kicsi korkülönbségnél egyik sem kapja meg a kellő figyelmet. Persze a ti dolgotok, annyi gyereket vállal mindenki amennyit akar, én csak a gyerekek miatt "rosszallnám". De persze semmi közöm hozzá, ez csak a véleményem.
2013. márc. 14. 11:29
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én szoptatás alatt, szülés után 3 hónappal lettem terhes a legkisebbel, 39 éves voltam akkor (ma már egyetemista)terven felül. Egyedül a sógornőm aggódott, hogy fogom bírni egészségileg, és fizikailag a terhességet, aztán a nagyobbakkal együtt az iramot. A közeli családtagok kicsit hápogtak a meglepetéstől, de semmi rosszindulat nem volt bennük. Ők is inkább a túlzott igénybevételtől féltettek. A távolabbiakat meg nem is érdekelte az egész ügy. Az orvosom megkérdezte, hogy vallási okokból akarom-e a gyereket,(megkeresztelve sem vagyok:)))aztán túllendült a problémán. A fogorvosom kifejezetten jól járt velem, mert a fogaimnak tényleg nem tett jót a 2 "gyors" baba.

Ha bármelyik ismerősöm, vagy családtagom lenne hasonló helyzetben, én is így reagálnék. Max. hozzátenném, hogy ha igényli a segítségemet bármiben, akkor szóljon nyugodtan. Ilyesmibe amúgy sem kell beledumálni, elég nagyok vagytok már az önálló döntéshez. Eleve sem a véleményüket fogjátok kérni, hanem elmondjátok az új jövevény hírét azoknak, akiknek köze van hozzá, és kész. Ha bárkinek nem tetszik a döntésetek, az a magánügye.

2013. márc. 14. 11:43
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha ti örülnétek a babának,akkor ne törődj másokkal.Mindig vannak akiknek ez vagy az nem tetszik.Ha 1 gyereketek lenne,akkor az nem tetszene,hogy miért nincs testvére,ha 2 akkor az lenne a baj stb.Van egy ismerősöm 4 gyereke van,tervezték hogy ennyi lesz,2 év van a 2 idősebb,majd 1 1 év a kicsik között.Voltak sokan akik megszólták őket,de nem törődnek vele,ők így boldogok,hogy ennyien vannak :)
2013. márc. 14. 11:44
 10/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az őszinte választ, az utolsónak is! Hát, az az igazság, hogy fogalmam sincs, miért nem védekeztünk (igen, én írtam nemrég erről ki kérdést), de ha baba van, persze eszemben sincs elvetetni. A 3 picire elég jól oda tudok figyelni, persze nyilván lehetne szólóban többet foglalkozni velük, de beosztjuk, meg elég jól el is szórakoztatják egymást, ez a jó a kis korkülönbségben (no meg hogy mind fiú)...persze én is félek, és ha visszaforgathatnám az időt, akkor védekeznék ezúttal. Az első 3 tudatosan volt így tervezve, mert 35 múltam.
2013. márc. 14. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!