Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Volt mar vki koztetek Mens...

Volt mar vki koztetek Mens Mentis intezmenynel teljes kivizsgalason? (hormonszint, szures PCO-ra, sargatest elegtelenseg etc? )

Figyelt kérdés
Meg voltatok elegedve veluk? Mennyi ido kell a kivizsgalashoz? Ugyanis csak 6 hetet fogok otthon lenni, de ha kell akkor tudom hosszabbitani. Nektek mennyi idot vett igenybe? Koszi a valaszokat!
2013. márc. 13. 14:27
 1/9 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem csak ők találták meg a problémámat, máshol nem. Az országban a legjobbak, és kifizethető áraik vannak. Csak ajánlani tudom őket. Ha mellettük döntesz, akkor hívd fel őket időpontért minél hamarabb, akár még külföldről. Ha megvan az időpont, akkor már gyorsan mennek a dolgok. Doki kikérdez, felírja milyen vizsgálatra van szükség. Ott helyben kérsz a vizsgálatokra időpontokat. A laborba valószínűleg még azon a héten tudsz menni, ha ultrahangra is kell menned, kb egy héten belüli időpontot lehet szerezni. De ha szerencsés vagy, akár másnap túleshetsz minden vizsgálaton. A laboreredmények még aznap megvannak, ha kéred elküldik e-mailben. Rögtön első alkalommal érdemes lebeszélni a dokival a következő időpontot, amikor értékeli a leleteket és felírja a gyógyszereket. De ha már egyszer voltál náluk, akkor távkonzultációt is lehet kérni. Ez úgy működik, hogy e-mailben elküldöd a kérésedet/problémádat, a doki pedig javaslatot tesz a további kezelésre, vizsgálatra, stb. Receptet is küldenek postán, ha nem tudsz bemenni érte.

De mindez csak akkor, ha már legalább egyszer voltál náluk.

Bőven elég lesz a 6 hét, ha már fix időpontod van az első konzultációra.

2013. márc. 13. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ők segítettek először, pedig 4 másik orvost is próbáltam, mielőtt hozzájuk mentem. Ott kellett volna kezdenem! Kedvesek, precízek, és nagyon értik a dolgukat! Csak ajánlani tudom őket. Az, hogy mennyi ideig tart a kivizsgálásod, a problémádtól is függ. Az én bajom egyetlen vérvétel és terheléses cukor után megmondták. Nem telt el két hét és diagnózissal, receptekkel tértem haza, részt vettem náluk diétás oktatáson, és háromhavonta járok kontrollra. Soha nem mennék már máshová! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
2013. márc. 13. 15:54
 3/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Pontosan tudom mikor megyunk. Felhivtam oket de csak ket hora adnak elojegyzest majd apr 8an kell hivnom, fogom is, mert nincs sok idom. A tavkonzultacio jo, ha kell tudok utanzi tobbszor is, csak annyira nem egyszeru mert 24 ora repulout a legrovidebb... De tudok hosszabbitani a szabimon ha kell, munkahelyen jeleztem mi az abra.

Szerintem a hormonom tuti nem jo, de meg van mas problema is. volt 3 vetelesem, es itt csak most kezdenek el vizsgalni holott kertem toluk, egy eve. harmadjara mar nehezen estem teherbe, es a dokim mondta h PCO-ra gyanakszik mert a 21 napos vervizsgalat a progi szintet forditva mutatta. Kaptam clomidot, ket honapig szedtem, haramdik honapban terhes lettem. De megint elhalt a babam 8+4 heten, 7+2n minden normalis volt, szivhang, meret minden. Kov heten mar semmi. A dokim sargatest elegtelensegre is gyanakszik, de ahogy irtam most kezdodik a vizsgalat, de le akarom jatszani otthon is. Meg egyszer ugyanezt a fajdalmat mar nem elem tul. Meg mondta gondolkodjak IVF-n, mondtam semmi gond bar itt minden joval tobb, de nem erdekel, de az IVF-nek sincs sok ertelme ha elhal a baba, a ket utobbi ugyanabban az idoben. A problema a lelkem mar nem bir el egy negyediket.

Koszi megegyszer,

2013. márc. 13. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy beleszólok a kérdésbe, de a válaszadóktól megkérdezhetem, hogy ki melyik dokihoz jár?
2013. márc. 13. 20:32
 5/9 Manka68 ***** válasza:
Én Tűű doktorhoz.
2013. márc. 14. 05:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Én Dr. Breyer Helgához
2013. márc. 14. 11:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a kérdésre és a válaszokra :) Ha nem gond, én is leírnám röviden, hogy nálam mi az ábra, aztán meséljetek legyetek kedvesek, hogy mi vár rám :)

Én ma kértem időpontot a Mens Mentisbe nőgyógyászhoz és endokrinológushoz is. Nőgyógyászhoz Dr. Szakács Zoltánhoz, endokrinológushoz pedig Dr. Breyer Helgához. Örülök, hogy épp hozzájuk írtak be, mert mindketten nagyon szimpatikusak voltak nekem fénykép alapján :)

Június 12-re kaptam az első időpontot, a kontrollra pedig június 21-re.

A problémám pedig, hogy cikluszavaraim vannak. Hosszabb-rövidebb ideig nem mensizek, peteérésem sincs, csak gyógyszerrel volt egyszer, ezt szeretném megtudni, hogy mitől van, mi a megoldás, illetve a végső cél a baba lenne. :) Tavaly márciusban hagytam abba a fogamzásgátlót, úgy volt, hogy 3 hónap szünet után jöhet a baba, de mivel a ciklusaim egyre hosszabbak lettek, a végén pedog már teljesen el is maradt, 68. napon jártam, amikor úgy döntöttem irány a nőgyógyász, ez volt tavaly szeptemberbe. Ő azt mondta, ne izguljak, a gyógyszer a bűnös, próbálkozzunk nyugodtan, januárban találkozzunk újra. Mondanom sem kell, baba sehol, visszamentem januárba, a hitegetésen kívül viszont nem sok mindent kaptam. Múlt hónapban, az előző ciklusomnál írt fel nekem Norcolutot, hogy megjöjjön, és Clostilbegyt-et, hogy legyen peteérésem. Abban a hónapban volt is (UH-val bizonyított) a ciklusom is 31 napos volt. Ez a hónap azonban megint peoblémás, sajnos... :( 23. napomon járok, dokinál ugyan nem voltam, mert elegem lett, de biztos, hogy nem volt peteérésem (ovu teszteltem is, és hőmérőzök is folyamatosan, innen tudom). Így jutottam arra a döntésre, hogy akkor elég volt, inkább fizetek érte, de nem hagyom, hogy tovább kísérletezzenek rajtam. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszasan taglalatam a dolgot, de szerintem fontos a történet szempontjából, illetve hátha másnak is hasznos lesz :)

Szóval, kértem időpontot a Mens Mentisbe. Ti, akik jártatok ott, illetve ha jól gondolom, akkor már a Kérdező is, meséljetek nekem, légyetek kedvesek. Nem tudom, hogy mi vár rám, a sok csalódás miatt nagyon el vagyok keseredve, és így félek is ettől az egésztől. Tényleg olyan kedvesek, ahogy olvasni mindenütt? Miket kérdeznek? Meg is vizsgálnak vagy ez csak egy beszélgetés? Ha megvizsgálnak, akkor hogyan? Mit csinálnak? Meséljetek el mindent, minél részletesebben, hogy egy kicsit megnyugodjak :) Nektek mennyibe került eddig ez az egész, illetve hát mióta jártok oda? Köszönöm előre is, hogyha írtok! :)

2013. ápr. 19. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Én nemrég voltam (március közepén), és majd májusban megyek vissza kontrollra. Én Breyer Helga doktornőnél voltam. Egy tünemény. Nagyon aranyos, kedves, bátran lehet tőle kérdezni. Az első konzultáció tulajdonképpen egy beszélgetés, ami kitér minden problémádra, családi öröklődésre is. Aztán az általad elmondottak alapján, vizsgálatokat fog kérni. Cukorterhelés+inzulinszintek, 3. és 21. napi hormonsor. Ezeket kell majd visszavinni, és kiértékelés után terápiát javasol. Én most itt tartok, bár nekem nem baba a célom, hanem hogy rendbe tegyenek. Nálam 6 évvel ezelőtt diagnosztizáltak IR-t és PCOS-t, amit persze csak tünetileg kezeltek, az alapproblémát nem oldották meg. (Szerencsére azóta már van 2 gyerekem)

A nőgyógyászati kivizsgálás gondolom hasonló, mint máshol, csak sokkal alaposabb. Úgyhogy azt gondolom, hogy a legjobb helyen vagy, itt biztosan fognák segíteni rajtad, és hamarosan babázhatsz.

2013. ápr. 19. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. 12.000.-az első konzultáció. Plusz a laborvizsgálatok kb. 33.000.- (ott helyben is megcsinálják, vagy ha nem budapesti vagy,magánlaborban)(Bár ezt megcsináltathatod az állami egészségügy keretei között is, csak úgy sokkal lassúbb) Ezenkívül nekem még útiköltség, mert 240km-re van tőlem. De azt gondolom, hogy megéri.
2013. ápr. 19. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!