Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki a 20-as évei elején/közepé...

Aki a 20-as évei elején/közepén akart teherbe esni, de sokkal később lett gyerek, annak mi volt az oka?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok. Mindig úgy terveztem, hogy legkésőbb ilyen idős koromra már legalább terhes leszek, de még kell pár év, hogy összeszedjük magunkat a párommal anyagilag. Ez engem nagyon elkeserít, mert mindketten nagyon vágyunk a babára. Sokszor kétségbeesek, hogy rettenetesen gyorsan telik az idő felettünk és még a közelében sem vagyunk a gyerekvállalásnak. Ráadásul félek, hogy nem is fog könnyen összejönni a baba, akkor meg aztán bőven 30 felett szülhetek csak. Ezt nagyon nem szeretném. Tudom, hogy vannak ennél rosszabb dolgok is az életben, de minden vágyam, hogy 30 éves korom előtt legalább egy babát szülhessek. Veletek hogy volt?
2013. márc. 2. 05:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

36 evesen szultem az elso gyermekemet - iden probalkozunk a kovetkezovel.

Miert nem lett elobb? Szerettem volna en anno a rozsaszin almaimban 27 evesen szulni...de hat egy komplett idiotaval eltem egyutt. Ezt csak par ev elmultaval vettem eszre. Jokepu, magas, nagykepu, buta de rendkivulien manipulativ volt. Magat mindennel jobban szerette. Nagyon szerencsem volt, hogy sosem estem tole teherbe! Szerencsem volt, hogy eleg eros voltam, hogy elengedjem, meg akkoris amikor minden lehetoseget megragadott arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot es elvihessen "vacsorazni".

Az ok tehat adott: nem megfelelo partner. 30 voltam mikor eljott a megfelelo. Szorgalmas, mindig jokedvu, engem sokkal jobban szeret sajat maganal, a csaladja a legfontosabb, igazi Csaladfo. Kisfiunk egy nagyon boldog Kisember. Sokszor eszembe jut, barcsak lehetett volna elobb, barcsak talalkoztunk volna elobb....de a Ferjem valasza mindig : ha elobb lett volna, nem o lenne.

2013. márc. 2. 06:14
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Én is 25 éves vagyok, most várjuk az első babát, szóval annyira nem a kérdésben szereplők rétegét képzem, de szeretnék egy kis biztatást adni :-) Én anno úgy terveztem, hogy 22 éves koromra már terhes leszek az elsővel. Hát nem jött össze a fránya anyagiak miatt. Mindketten szerettünk volna már babát, de 3 évet kellett várni míg mindent előteremtettünk magunknak és most csak a babára koncentrálunk. Szerintem sokkal felelősségteljesebb úgy szülni, hogy tudom, hogy mindent meg tudok majd neki adni, mint szülni a vakvilágba. Ha ehhez az kell, hogy 30 éves korodig várj a babával, akkor az a legjobb döntés!
2013. márc. 2. 06:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát csupán annyi volt a gond, hogy 29 éves voltam mikor megismertem azt az embert akinek gyereket akartam szülni:) Ne aggódj, én 31 évesen szültem az elsőt, most 33 éves vagyok és várandós vagyok a harmadikkal:) Semmiről nem vagy lemaradva, nyugi!

Most 25 évesen úgy gondolod, hogy egy 30 éves már jaj de öreg, ha majd 30 éves leszel ne aggódj oly fiatalnak fogod magad még érezni, hogy csak furcsán nézel majd ha a huszonéves "fruskák" leöregeznek:)

2013. márc. 2. 07:56
 4/10 Lues ***** válasza:
100%

Én is emlékszem, hogy világ életemben úgy akartam, hogy 21-22 évesen meglegyen az első baba. Csak hát közben a főiskola mellett döntöttem, amit el akartam végezni. Utána persze kellett valami fix munkahely, ahonnan nem rúghatnak ki bármelyik pillanatban. Szerencsére 1,5 éve sikerült fix munkahelyet találni, s hát repültek a hónapok. Most jutottunk el odáig, hogy várjuk az első babánkat és az idén már 27éves leszek... Pedig párommal 19 éves korom óta együtt vagyunk :D

Sajnos a mai világban én úgy gondolom, hogy teljesen biztos anyagi háttered nem lehet. Bármikor közbe jöhet valami. De nyugi, jönni fog minden magától!

2013. márc. 2. 08:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia. Tudom a szervezetet nem lehet becsapni, de mégis...én 30 éves múltam nyáron, és ha valakivel beszélgetek, megkérdezik a koromat, hát ledöbbennek...22 évesnek néznek. Sőt a múltkor egy néni megkérdezte, hogy befejeztem e már az iskolát:-)Nem kell aggódni, én pl. egyáltalán nem érzem magam 30 évesen "öregnek"sőt...felelősségteljesen gondolkodom, van egy csodás férjem, megtakarításunk, autóni(mégha kicsi is)és munkánk....ez mind 5 éve nem volt, gyerekkel nehéz lett vona elérni....mindennek eljön a maga ideje.
2013. márc. 2. 08:50
 6/10 anonim ***** válasza:
26-27 évesen akartam szülni.De az esküvőm előtt 2 héttel kiderült,hogy a barátom megcsalt.Minden összedőlt körülöttem.Közben tanárként dolgoztam,képezni kellett magam,a dolgozatjavítások felhalmozódtak,nem tudtam koncentrálni.25 éves voltam amikor szakítottunk egyébként.26-hoz közel megtaláltam a mostani férjemet,de ugye friss kapcsolatba nem akartam gyereket.Mivel gyerekről még szó sem volt új autót vettem a megtakarításaimból,lenullázódtam.29 évesen összeköltöztünk saját-pontosabban az én-lakásba.Elvett feleségül,a harmincadik szülinapom előtt 2 héttel.Jó állásom volt nekem is,neki is,félretett pénzünk is volt.Jöhet a baba.De nehezen sikerült.16.próbálkozós hónapban lett pozitív a tesztem.Így 32 évesen szültem,7 hónapos a kislányom.Tehát röviden,hogy miért "tolódott ki" nálam?Egyetem,aztán munka.Gondoltam ideális a baba,de az akkori vőlegényem,kiderült megcsalt.Újra társat találni,ami azért nem könnyű.Aztán megfelelő tőke,és amikor szerettem volna babát,mert stabil volt a kapcsolatunk,4 éve együtt voltunk nem jött össze.
2013. márc. 2. 09:09
 7/10 anonim ***** válasza:

4 éve lesz az idén hogy összeházasodtunk és 3 éve szeretnénk babát. Sajnos idáig sikertelenül. Már a Kaáli intézetben vagyunk és túl vagyunk 1 stimus és 1 fagyasztott lombikon. Most készülünk a következőre. És az idén töltöm a 25. évet

:(

2013. márc. 2. 11:15
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Neked is köszönöm 2. válaszoló a biztatást!:)

Igazság szerint nem gondolom én még idősnek a 30 évest sem (párom is most lett annyi), csak nálunk mindenki fiatalon szült, ráadásul nekem mindig nagyon jó volt a kapcsolatom édesanyámmal és meggyőződésem, hogy azért, mert csupán 17 év van köztünk. Kicsit korán kezdte :), de szerintem pont ettől szinte barátnői a kapcsolatunk, mert nincs akkora generációs különbség köztünk. De persze erről már lecsúsztam!:(

Azonban a legfőbb probléma az állandó vágyakozás, ami naponta marcangol és irigykedve nézem, ahogy az ismerőseim sorra szülik a babákat, ráadásul olyanok, akik mindig is felelőtlenek voltak és a babát sem megfontolt döntés alapján vállalták. Persze ez nem változtat semmin, csak irigy vagyok és néha igazságtalannak érzem.:(

Tudom, hogy még nem vagyok lekésve semmiről és ugyanolyan jó lesz 30 évesen is babázni, de ez egyelőre nem vigasztal.:)

Kedves utolsó válaszoló! Azért jó, hogy hamar elkezdtetek próbálkozni, mert időben kiderült, hogy segítség kell!:) Biztosan sikerül majd nektek is a baba! Szurkolok nektek!:)

2013. márc. 2. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Köszönöm a biztatást! Most nagyobb lelkesedéssel állok neki a következőnek, mert kiderült egypár dolog, hogy mi lehetett idáig a baj.

2013. márc. 2. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok v is leszek és 5 hetes vagyok 3 éve sajnos volt egy méhen kívüli terhességem és az sajnos gyógyszer mellett volt! Én mindennél jobban szeretnék egy pici babát, elég idősnek érzem magam hozzá :)
2013. márc. 3. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!