Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi van velem? Szeptember óta...

Mi van velem? Szeptember óta próbálkozunk a babával, de eddig sikertelenűl.

Figyelt kérdés
Pajzsmirigy problémával küzdök amit a doki (egyenlőre) nem akart kezelni hormonokkal. Most már vagy két napja késik a mensim, de a teszt negatív lett. Romlott vajon az állapotom vagy esetleg baba? Volt már hasonló helyzetben valaki?
2013. febr. 26. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a pajzsmirigyed nem mukodik megfeleloen akkor nem hinnem, hogy sikerult teherbe esned. Az osszes hormonnak harmoniaban kell lennie a testedben ahhoz, hogy kialakuljon terhesseg. A helyedben mar elmentem volna mas dokihoz, de legfokepp endokrinologushoz. Hamarabb lesz baba, ha rendesen kezelik a problemadat.
2013. febr. 26. 22:06
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

"Pajzsmirigy problémával küzdök amit a doki (egyenlőre) nem akart kezelni hormonokkal."

Milyen pajzsmirigy-problémád van? Alul- vagy túlműködés? Ki állapította meg, milyen tünetek alapján és milyen vizsgálatok után?

2013. febr. 26. 22:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Koszi a valaszokat. Endrokrinològus állapította meg kb egy éve hogy pajzsmirigy gyulladásom van. Tehàt sem nem alul sem nem felűl működő. Azt mondta lehet hogy a szelén hiàny az oka es hogy szedjek étrendkiegészítőt meg baratcserjét is. A tüneteim (barnazas minden menzesz elött jòpàr napig tartottak szinte a pé utan kezdődtek is. Nem enyhültek a szelentõl es a.cserjétõl sem. Ebben a hònapban meg simàn elmaradt a menzeszem és mar harom napja késik. Elsõ nap utan a tesz negatív. Van valakinek hasonlò betegsége???? Szeretnèk valakivel errõl beszélni aki volt màr hasonlò cipőben.
2013. febr. 27. 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Nogyogyasz is sokat segithetne. Vegig kene kisernie egy ciklusod,hogy egyaltalan van e peteeresed. A barnazas progeszteronhianyra es sargatest elegtelensegre utalhat, amit ha valoban szeretnel babat minel elobb kezelni kell! Mert lehet teherbe esel, csak nem marad meg mivel a progeszteron tartja meg a terhesseget. Sajnos itt csak talalgatni tudunk. Kezedbe kene venni a dolgokat es elszantnak lenni! Az nem fog segiteni ha egy hasonlo cipoben jaro novel beszelgetsz,mert mindenkit szemelyre szabottan kezelnek.Hazi praktikakkal meg lehet csak rontanal a dolgon. Ezt szakemberre kell bizni es jonni fog a picur! Mielobbi babazast kivanok neked!
2013. febr. 27. 11:34
 5/5 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Kicsit utánaolvastam a pajzsmirigy gyulladásnak. Többféle variáció van belőle. Okozhatja vírus, baktérium, vagy az immunrendszer fordul ellene. Az előzőek gyors lefolyásúak, antibiotikummal kezelik, az utóbbival nem tudnak mit kezdeni, csak a tüneteit tudják kezelni (alul, vagy túlműködéssel jár). Szelénhiányt, mint okot, nem találtam. Persze én nem vagyok orvos. Csak simán pajzsmirigy beteg. Nekem kb 25 éve volt egy gyulladásom, amiről akkor nem is tudtam, pár éve derült ki, hogy ennek következményeként alakult ki nálam az alulműködés. É-thyroxint kapok rá.

Szerintem keress fel egy másik endodokit is, mert amíg a pajzsmirigyed nincs rendben, kockázatos lehet a babavállalás. Fejlődési rendellenesség, vetélés. :-(

Hátha egy másik doki nem bízza a véletlenre a gyógyulásodat.

Nődokihoz még ráérsz menni, ezen nem tud segíteni, nem is ért hozzá, és ha hormonokat kezd adagolni neked, ha sikerül is babásodni, esélyes a vetélés. :-(

Egyébként sajnos az a tapasztalatom, hogy mindig érdemes kikérni több doki véleményét is egy problémáról, mert a legtöbb félvállról veszi az embert. :-(

A lényeg, hogy ne add fel, menj a dolgok után!

De azért lőj el még egy tesztet, hátha baba miatt késik a mensid! :-)

2013. febr. 28. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!