Van egy kislányom és szeretnénk neki kistesót! Két vetélésen vagyok sajnos túl. Ezért az orvos azt mondta, hogy mihelyst tünetet tapasztalok menjek orvoshoz, mert gyógyszert kell, hogy kapjak, hogy megmaradjon a baba. Gondolom sárgatest hormon?
Ha progeszteronhiány miatt volt a vetélés, azt lehet gyógyszeresen kezelni progeszteron pótlással. Ha más okból következett be a vetélés, azt sajnos nem fogja megoldani ez a kezelés. Viszont az a rossz hír hogy a terhességi tüneteket pont a progeszteron okozza, így attól tartok hogy ha neked minden menzesz előtt vannak terhességi tüneteid, akkor nem a progeszteron szinteddel lesz a gond.. persze ez is olyan dolog hogy az nem árt ha szeded a pótlást. Leghamarabb az aktus (peteérés) utáni 10. napon van esély tesztelni, de lehet hogy csak a 14-15. napon mutatja ki a teszt. Ezért ha ettől félsz, a helyedben én a 10. naptól naponta ellőnék egy tesztet és az első halvány pozinál hívnám a dokit.
De. Ha alapos akarsz lenni akkor inkább elmész egy endokrinológiai kivizsgálásra is ahol az összes hormonodat megnézik és vagy megerősítik a progeszteronhiányt vagy kiderítik hogy mi más lehet a baj. És mindkét esetben megpróbálnak rájönni az okokra és azt kezelni.
Nekem is ket vetelesem volt a kislanyom szuletese utan, az egyik mikor kislanyom 7 honapos volt, pozitivat teszteltem reggel, majd estere mielott megmondhattam volna ferjemnek a nagy hirt begorcsoltem es megjott a mensim. A masodik akkor volt mikor kislanyom 20 honapos volt, ekkor kb a 7ik heten elhalt a baba, nem fejlodott tovabb, nem indult be a szivhang, igy muvi befejezes lett a vege. Masfel ev probalkozas utan most ujra osszejott. Sok-sok negativ teszt utan nem tudtam kivarni a mensim napjat, ereztem h vmi mas, puffadt volt a hasam, mikor tornazni voltam nem esett jol, utana le kellett fekudnom mert vernyomasom tul leesett. Vernyomasom nagyon alacsony volt az elso terhessegemnel is. 4 nappal a mensi elott teszteltem clear blue val es pozi lett. En rogton hivtam az orvost. szerencsere gorcseim nincsenek, csak allando emelyges kinoz. az orvos nem irt fel gyogyszert de hetente jarok Uh-ra, h figyeljuk a babat. egyenlore minden ok, es ugy nez ki mar pumpal a szive de meg kicsi, igy szules idpontja modositva 6 nappal. Nekem a ciklusaim atlagban 33-35 naposak, es nem pont a kozepen van az ovum, tehat a modositas realis.
Szerintem ne szegyeld magad, ahogy pozi irany az orvos! Meg mondta az orvos ha gorcsolok, ha barnazok, ha pecsetelest eszlelek azonnal hivjam, nem baj ha keso van vagy hetvege.
Szia!
Egyeteértek Frászkarikával, jobb lenne egy endokrinológiai kivizsgálás.
Nekem egy vetélésem és egy missed ab-om volt. A vetélésnél biztosan a pajzsmirigy alulműködésem volt az oka, ami a mai napig nem derült volna ki, ha nem megyek endodokihoz. Ezen nem segít a progeszteron pótlás sem. Ha nem szeretnél több babát elveszíteni, menj el kivizsgálásra. Egy vérvétel az egész, és a babád életét mentheti meg. És nem kell frászban töltened a napjaidat, hogy időben odaérsz-e a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!