Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy készüljek rá a terhességre?

Hogy készüljek rá a terhességre?

Figyelt kérdés

Még csak tervben van a baba, de lenne pár kérdésem:

Még nem szedek semmi vitamint, de egyelőre nem szivesen tömném magamat kapszulákkal, megoldható lenne az is, ha a fontosabb vitaminokat gyümölcs-zöldség formájában vegyem magamhoz? Milyen vitaminra lenne szükség, és miben találom meg?

Kissé túlsúlyos vagyok, 160 cm magas, és 73 kg, már fogytam 15 kg-ot, de még szeretnék leadni, hogy a terhesség is zökkenőmentes lehessen.

Hogy lenne érdemes fogynom, hogy mellette feltudjam tölteni a szervezetemet vitaminokkal? Járok táncolni, úgyhogy az edzés fele kipipálva, majd otthon fogok még csinálni valamit.

Valami egyéb, aminek hasznát veszem? Linkek, tanácsok, bármi! Sok mindennek utána jártam már, de minél mélyebbre ások, annál jobban összezavarodom.

Olvastam már az elektroszmog mentességről. Sok mindent hallottam, de képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik forrásban bizhatok.

Szeretnék végre normális válaszokat kapni a felnemtett kérdéseimre. Előre is köszönöm!

2013. febr. 21. 04:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Dicséretes, hogy ilyen tudatosan készülsz a terhességre, és figyelsz az egészségedre.

Szerintem jó úton haladsz. Ha rendszeresen mozogsz (sportolsz), és egészségesen táplálkozol minden rendben lesz. Annak idején én is készültem az első terhességemre. Alapvetően vékony testalkat vagyok, így fogynom nem kellett ugyan, de az egészséges étkezése nagyon odafigyeltem. Reggelire mindig müzlit ettem (nem a cukrozott, csokis stb. fajtából),délelőtt sok gyümölcsöt ettem és figyeltem, hogy mind az ebédemben, mind a vacsorámban mindig legyen valami zöldségféle (főzelék, saláta, vagy párolt zöldköret). Igyekeztem kerülni azokat a termékeket amikben színezék, tartósítószer, és egyéb "E betük" vannak. Komplex vitaminkészítményt nem szedtem, de folsavat igen (ezt hónapokon át). Amikor tudtam, hogy pár héten belül szeretnék teherbe esni, akkor csináltattam egy vérképet (ezt neked is ajánlom), hogy tudjam semmiben nem szenved hiányt a szervezetem. Akkor kiderült, hogy egy enyhébb vashiányom van, így azt pótoltam étrend-kiegészítővel. Amikor már terhes lettem, akkor keztem el Elevit terhesvitamint szedni, valamint Magne B6-ot, de ez utóbbiról leállított a nődokim, mondván nagyon nagy étvágyat csinál, és csak elhízhat tőle a kismama, max. heti 2-3 alkalommal javasolt 1-1 szemet.

Sport. Korábban is tornázgattam kisebb nagyobb rendszerességgel, de amikor a terhességet terveztem, akkor különös figyelmet fordítottam azokra a gyakorlatokra amik a terhesség során leginkább igénybe vett izmokat mozgatja meg, illetve amik a szülés megkönnyítését is segíthetik. Medence körüli izmok, hasizom, hátizom, illetve a lábizmok, mert ugye néhány hónapig nagyobb súlyt kell majd cipelniük. A medence izmainak edzésére ajánlom az intim-tornát (DVD-n lehet kapni, vagy talán le is tölthető.)

Elektroszmog. Hallottam én is róla, de őszintén, én ezzel nem foglalkoztam, már csak azért sem mert nemigen tudtam volna elkerülni, mivel a munkahelyemen folyamatosan számítógépekkel, nyomtatókkal, faxszal voltam körbevéve.

Nekem teljesen egészséges, problémamentes terhességem volt, még az első trimeszterben sem voltam rosszul (bár ez nem elsősorban egészség kérdése, mivel a terhességi hormonok okozzák), végig nagyon jól éreztem magam. Kívánok neked is ilyen babavárást!

2013. febr. 21. 05:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is dicséretes, de szerintem túl liheged egy kicsit! :)

Az oké,hogy az ember vigyáz magára, bár azt terhességtől függetlenül is kellene!

De ásd magad mélyebbre! Bőven elég,ha változatosan eszel és amíg terhes nem leszel egyél folsavat! Több nem kell!

2013. febr. 21. 05:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne ásd bele- akart lenni :)
2013. febr. 21. 05:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért szerintem ennyire nagyon nem kell túllihegni a terhességet és a rá készülést. Én nem változtattam az addig életemen, semmin, csak terhesvitamint kezdtem el szedni. És egyből sikerült a baba. Ha annyira készülni akarsz rá, akkor érdemes előtte elmenni nőgyógyászhoz, hogy kivizsgáljon, minden rendben van-e. Ha nem akarod vitaminokkal tömni magad, azt is megértem, de folsavat mindenképp szedj akkor. Sokan mások is teherbe estek túlsúllyal, de ha még fogyni akarsz, akkor szerintem ne csináld máshogy, mint eddig, mert ez a 15kg nagyon szép eredmény. Lelkiekben pedig ne stresszelj rá a babára, meg egyébként is próbáld kerülni a stresszt, más butaságokra nincs is szükség.
2013. febr. 21. 06:58
 5/5 A kérdező kommentje:

leginkább lelkiekben szeretnék felkészülni, ezért olvasgatok. Persze, tudom, hogy a fogyás időigényes, éppen ezért kezdtem neki korábban, addig nem is akarok teherbe esni, amig el nem érek egy olyan súlyhatárt, amivel azt mondom, hogy jöhet a kicsi.

Az anyagi dolgokkal sem állok még olyan jól, jelenleg főiskolás vagyok.

2013. febr. 21. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!