Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babaprojekt kezdete előtt...

Babaprojekt kezdete előtt mennyivel hagyjam abba a fog. Gátló tabletta szedését? 26 éves vagyok, nyáron szeretnénk elkezdeni.

Figyelt kérdés

Egy éve szedek (újra) fogamzás gátló tablettát. Június környékén viszont el szeretnénk kezdeni a babaprojektet. Most fog megjönni, s jövő héten kellene újra elkezdenem a következő adagot. Már ne kezdjem el?

Emellett folsav (amit több helyen is olvastam) és az egészséges életmód (sport, zöldség-gyümölcs bevitel) mellett ki, mit javasol még pluszban, hogy nagyobb esélyekkel induljunk?

Ugyanis a környezetemben hasonló korosztályúak esetében több sajnos a sikertelen próbálkozás, mint a sikeres. :(

Segítségeteket előre is köszönöm.

2013. febr. 19. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha az első hónapban egyből összejön, semmi de semmi baja sem lesz a babádnak, ez tuti! Nálam is így volt :)

A folsav az nagyon jó, nyugodtad szedd!

Terhesvitamint ráérsz a pozitív teszt után elkezdeni.

2013. febr. 19. 11:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Én irtam hogy januárban hagytam abba és februárban összejött.

Nyugi,kiürül a szervezetböl a gyogyszer,dokim mondta ha nem igy lenne,akkor a szünetekben nem jönne meg...tehát kiürül.

Azota már 4 éves mult a fiam,semmi baja,okos nagyfiu.

2013. febr. 19. 11:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ami ki van váltva azt még szedd be, de többet már ne irass fel. Folsavat kezdj el szedni a próbálkozás kezdetén, a terhes vitamin ráér később, ha már tényleg terhes vagy. A türelmi idővel kapcsolatban, hát igazából tény úgy ahogy szeretnél. Nem muszáj várni, mert a tabi szinte egyből kiürül a szervezetből, de ha akarsz, akkor várhatsz 1-2 hónapot. Én egyből az első ciklusban terhes lettem az abbahagyást követően, és minden rendben volt.
2013. febr. 19. 12:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Én végül nem szedtem tablettát, de a dokim is ajánlotta már előre, hogy ha nem jönne a baba, szedjek 1-3 hónapig, mert a fogamzásgátló abbahagyása utáni első hónap nagyon termékeny (akkor valamiért jobban beindul, ami el volt nyomva). Ez emlékszem, nekem ijesztő volt, hiszen a gyógyszer betegtájékozatójában (bár ez rég történt), hogy várni kell utána 3 hónapot - de valszeg csak én voltam ilyen parás, hiszen sokaknál működik és egészséges gyereket szülnek.

Hogy tovább bonyolítsam, másoknál viszont azt olvasom itt is, hogy hiába várják, hogy rendeződjön a ciklusuk és mehetnek hormonvizsgálatokra.

Lehet túlzás, de nekem ebből az jött le, hogy az első gyógyszermentes hónap duplán termékeny, de utána lehet, hogy statisztikailag több esély van a várakozós verzióra (?)

2013. febr. 19. 12:55
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm csajok a válaszokat. Még van egy havi adagom, ami ki van váltva, akkor azt még beszedem, aztán GO!

Próba-szerencse! :) Kipróbálom az első hónapot, hátha sikerrel járok! :)

2013. febr. 20. 09:55
 16/16 anonim válasza:
Én is most fogok szedni 2 hónapot tablettát aztan GO:)).Nekem missed abortom volt 1 hónapja. A dokim szerint ezt kell tennem. Szurkolok nektek, h összejöjjön, aztán ird meg az eredmenyt:))
2013. márc. 3. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!