Babaprojekt kezdete előtt mennyivel hagyjam abba a fog. Gátló tabletta szedését? 26 éves vagyok, nyáron szeretnénk elkezdeni.
Egy éve szedek (újra) fogamzás gátló tablettát. Június környékén viszont el szeretnénk kezdeni a babaprojektet. Most fog megjönni, s jövő héten kellene újra elkezdenem a következő adagot. Már ne kezdjem el?
Emellett folsav (amit több helyen is olvastam) és az egészséges életmód (sport, zöldség-gyümölcs bevitel) mellett ki, mit javasol még pluszban, hogy nagyobb esélyekkel induljunk?
Ugyanis a környezetemben hasonló korosztályúak esetében több sajnos a sikertelen próbálkozás, mint a sikeres. :(
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha az első hónapban egyből összejön, semmi de semmi baja sem lesz a babádnak, ez tuti! Nálam is így volt :)
A folsav az nagyon jó, nyugodtad szedd!
Terhesvitamint ráérsz a pozitív teszt után elkezdeni.
Én irtam hogy januárban hagytam abba és februárban összejött.
Nyugi,kiürül a szervezetböl a gyogyszer,dokim mondta ha nem igy lenne,akkor a szünetekben nem jönne meg...tehát kiürül.
Azota már 4 éves mult a fiam,semmi baja,okos nagyfiu.
Én végül nem szedtem tablettát, de a dokim is ajánlotta már előre, hogy ha nem jönne a baba, szedjek 1-3 hónapig, mert a fogamzásgátló abbahagyása utáni első hónap nagyon termékeny (akkor valamiért jobban beindul, ami el volt nyomva). Ez emlékszem, nekem ijesztő volt, hiszen a gyógyszer betegtájékozatójában (bár ez rég történt), hogy várni kell utána 3 hónapot - de valszeg csak én voltam ilyen parás, hiszen sokaknál működik és egészséges gyereket szülnek.
Hogy tovább bonyolítsam, másoknál viszont azt olvasom itt is, hogy hiába várják, hogy rendeződjön a ciklusuk és mehetnek hormonvizsgálatokra.
Lehet túlzás, de nekem ebből az jött le, hogy az első gyógyszermentes hónap duplán termékeny, de utána lehet, hogy statisztikailag több esély van a várakozós verzióra (?)
Köszönöm csajok a válaszokat. Még van egy havi adagom, ami ki van váltva, akkor azt még beszedem, aztán GO!
Próba-szerencse! :) Kipróbálom az első hónapot, hátha sikerrel járok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!