Terhességi diabéteszes kismamákhoz lenne egy kérdésem:Kinéztem egy receptet, amibe olyan 2-3 kanál fehér liszt kell. Ez belefér? Általában helyettesítem teljes kitörlésűvel, de most mások is esznek belőle ezért nem tehetem.
Ez még nem olyan vészes, de ha nagyon komolyan akarod venni akkor tegyél bele durum lisztet vagy tönköly fehérlisztet, ez jobb mint a sima fehérliszt. Bioboltokban tudsz venni. Én is terhes cukros voltam, mindig ezeket használtam fehér liszt helyett.
Amit az utolsó ír az pedig nem igaz, mivel a fehér liszt gyors felszívódású, nem célszerű fehér liszteset enni akkor sem ha a keretbe belefér, mert hirtelen emel cukrot és nem lassan mint a durum vagy a tönköly. Jó, persze egyszer belefér kis mennyiségben, de rendszeresen semmiképp, akkor se ha számolod.
Kedves 5-ös, amit én írtam, nem én találtam ki, hanem ezt a diabetológusok állítják. Bemásolom, amit más kérdéshez írtam.
Merck kiadványának egy étrendi katalógusa cukorbetegek számára szerint, amit Prof. Dr. Winkler Gábor (osztvezető főorvos) és Gyurcsáné Kondrát Ilona írt, és ebben írják ezt.
Mért mennyiségben fogyasztható: A keményítőt tartalmazó élelmiszerek - kenyér, tészta, rizs, burgonya, liszt - szintén, de előnyösebbek a rostos változatok.
A tilos listán a finmított cukor, szőlőcukor, méz és azokat tartalmazó ételek, italok.
Tehát fogyasztható, de célszerűbb, amit te írtál, így igaz. De én nem is állítottam azt, hogy rendszeresen fogyasszon fehér lisztet, csak azt, hogy belefér, ha most sütit csinál ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!