Mikor ajánlatos elmenni dokihoz?
Olvastam itt olyanokat, hogy a doki az első pár hétben elküldte a kismamát, mondván, hogy menjen vissza pár hét múlva, addig nem tud vele foglalkozni.
Ma teszteltem erős pozitívat, délután vagy holnap megismétlem, mert még mindig nem tudom elhinni, hogy ez most igaz. Mikor keressek fel nőgyógyászt?
Én is a mielőbbi elmenet mellett vagyok (főleg miután pozitívat teszteltem és mégsem jött össze a baba), mert ő ad biztos diagnózist UH-val.
Amúgy egy csomó mindent lehet látni már korán. Nekem azt mondta a dokim, hogy a nemvárt 4-5. napján már látja az ún. gesztációs gyűrűt. A fogantatás 21. napján elkezd lüktetni a szívcső (tehát mikor még 6 hetes sem vagy) és bár nekem nem még volt ilyen, tuti jó lehet hallani a pici szívét!
6 hetesen látszik a petecsák, a szikhólyag, az embryocsomó, és egyik oldalt a terhességi sárgatest.
Ezeket fantasztikus lehet átélni, mikor ott mutogatja, hogy mindez benned él!
Szerintem menj mielőbb!
Ja és nekem sem kell érte fizetni, nagyon kedves ismerődöm a dokim és nagyon jó szakember és ő is azon a véleményen van, hogy menjek mielőbb!
Hát csak a saját esetemből kiindulva, én mindenkinek azt javaslom, hogy minél előbb menjen el a kimaradt menzesz és pozi teszt után. Én 6 hetesen mentem el az orvoshoz, mert - ha hiszitek, ha nem -, volt egy rossz megérzésem. Kiderült, hogy méhen kívül ágyazódott be a babám. Másnap kórház, ahol nagy hasi vágással megműtöttek, kivették az egyik petevezetőt, már sok vér volt a hasüregben. Hozzáteszem, nem volt semmilyen fájdalmam, görcsöm. Ez most volt januárban.
Nem azért írtam le, hogy megijesszek bárkit is, csak okulásként. Én se gondoltam volna, hogy én leszek az a szerencsétlen, akivel ilyen előfordulhat. Ha legközelebb összejön a bébi, biztos, hogy az első utam a dokihoz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!