Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor ajánlatos elmenni dokihoz?

Mikor ajánlatos elmenni dokihoz?

Figyelt kérdés

Olvastam itt olyanokat, hogy a doki az első pár hétben elküldte a kismamát, mondván, hogy menjen vissza pár hét múlva, addig nem tud vele foglalkozni.

Ma teszteltem erős pozitívat, délután vagy holnap megismétlem, mert még mindig nem tudom elhinni, hogy ez most igaz. Mikor keressek fel nőgyógyászt?

2013. febr. 13. 06:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi gond, vérzés, nagyon erős görcs, stb. Akkor a kimaradt mensi után 3 héttel. Én 8 hetesen voltam először.
2013. febr. 13. 07:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs panaszod, akkor ráérsz 6-7 hetesen elmenni, tehát 2-3 héttel a menzesz kimaradása után. Gratulálok!
2013. febr. 13. 08:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én orvosom másképp nyilatkozott erről. Azt mondta, hogy mielőbb menjek. Nem azért, mert veszélyben lennénk, hanem mert már koraterhességben is látszik, hol ágyazódik be a pici, és kizárható a méhen kívüli terhesség, valamint van egy alap, első ultrahang, amihez képest lehet nézni a fejlődést, elkezdheti a terhesgondozást. De az én orvosom elég precíz fajta, pedig nem fizetek neki semmit sem. A barátnőm orvosa tipikus sztk-s doki, akit te is említesz, ha "nincs mit nézni", jöjjön vissza, ha lesz... én nem szeretem az ilyen felszínes embereket. Egy jó orvossal már most tudsz beszélgetni a pici fejlődéséről és meg tud nyugtatni, hogy nem csak a papírcsík létezik, amit a kezedben fogsz, hanem a pici is. Szerintem ez fontos, főleg az első hetekben. 3 hét bizonytalanság, hogy minden rendben? Én nem ilyen fajta vagyok. De úgy látom, sokaknak nem gond.
2013. febr. 13. 08:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is a mielőbbi elmenet mellett vagyok (főleg miután pozitívat teszteltem és mégsem jött össze a baba), mert ő ad biztos diagnózist UH-val.

Amúgy egy csomó mindent lehet látni már korán. Nekem azt mondta a dokim, hogy a nemvárt 4-5. napján már látja az ún. gesztációs gyűrűt. A fogantatás 21. napján elkezd lüktetni a szívcső (tehát mikor még 6 hetes sem vagy) és bár nekem nem még volt ilyen, tuti jó lehet hallani a pici szívét!

6 hetesen látszik a petecsák, a szikhólyag, az embryocsomó, és egyik oldalt a terhességi sárgatest.

Ezeket fantasztikus lehet átélni, mikor ott mutogatja, hogy mindez benned él!

Szerintem menj mielőbb!

Ja és nekem sem kell érte fizetni, nagyon kedves ismerődöm a dokim és nagyon jó szakember és ő is azon a véleményen van, hogy menjek mielőbb!

2013. febr. 13. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát csak a saját esetemből kiindulva, én mindenkinek azt javaslom, hogy minél előbb menjen el a kimaradt menzesz és pozi teszt után. Én 6 hetesen mentem el az orvoshoz, mert - ha hiszitek, ha nem -, volt egy rossz megérzésem. Kiderült, hogy méhen kívül ágyazódott be a babám. Másnap kórház, ahol nagy hasi vágással megműtöttek, kivették az egyik petevezetőt, már sok vér volt a hasüregben. Hozzáteszem, nem volt semmilyen fájdalmam, görcsöm. Ez most volt januárban.

Nem azért írtam le, hogy megijesszek bárkit is, csak okulásként. Én se gondoltam volna, hogy én leszek az a szerencsétlen, akivel ilyen előfordulhat. Ha legközelebb összejön a bébi, biztos, hogy az első utam a dokihoz vezet.

2013. febr. 13. 11:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy mielőbb jó lenne elmenni, mert a munkám viszonylag nehéz de ha a vezetőség megtudja hogy terhes vagyok, akkor könnyített munkát adnak. De ehhez gondolom nem ártani egy orvosi igazolás, mert nem hiszem hogy túl hivatalos, ha csupán én állítom. A terhességi tesztemtől meg nem esnének hanyat :S
2013. febr. 13. 17:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, ebben az esetben tényleg jobb, ha minél hamarabb elmész, bár akkor is a betöltött 5 hetet azért várd meg, mert előtte nem biztos, látszik, abban az esetben meg a doki sem tudja igazolni.
2013. febr. 13. 18:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Az öt hetet mikortól kell számolni? Én úgy hallottam, hogy az orvos az utolsó menstruációtól számolja. Az lassan 5 hete volt. A babám viszont három hete fogant, pontosan tudom.
2013. febr. 13. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, a menzesztől kell számolni. És ha 3 hete fogant a baba, akkor tényleg 5 hetes vagy. :) Írszmajd, ha voltál dokinál?
2013. febr. 14. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!