Szerinted mi az a minimum, aminek meg kell lennie a gyermekvállaláskor?
Ezt én összegben nem tudnám meghatározni. Érzelmi és anyagi biztonság kell, de ezt nem lehet számszerűsíteni, hiszen az igényeink, életkörülményeink mások.
Alapjáraton: legyen hol lakni, legyen munkahelyetek, ne nélkülözzetek, esetleg legyen kis félretett pénz, és mindketten akarjátok tiszta szívből.
Amik számomra kellenek, de ez nem azt jelenti, hogy csak így lehet:
Érzelmileg:
-egy biztos alapokon nyugvó, nyugodt, felnőtt párkapcsolat
-érett személyiség mindkét félről, akik alaposan meggondolják mit vállalnak
-nyugodtság, nyitottság, fiatalos temperamentum
Anyagilag:
-egy biztos, megfelelő lakás (akár albérlet is lehet, de biztos legyen. mi külföldön élünk, itt az albérletek elég biztosak, rendes szerződéssel, és nem akarják eladni amiben élünk, akár 50 évig is lakhatunk itt. Magyarországon nem szívesen szültem volna albérletbe, nincsen kultúrája a dolognak ott)
- rendes, lehetőleg biztos jövedelem a férj részéről, ha a feleség csak GYESt kap, akkor is meg lehessen élni. ezt mindenki ki tudja számolni.
Mi nagyjából ezekkel vállaltunk gyermeket.
Üdv, 18 hetes kismami
Én is külföldön élek, én akkor vállalnám be, ha ez megvan:
(fontossági sorrendben írom)
- 1. az anyaság iránti őszinte vágy részemről (megvan! :)
- 2. az a pasi, akiről tudom, h nagyon szeretjük egymást, és kitartunk egymás mellett.
- 3. pár év (4-5) tapasztalat a szakmában, vagy legalább fix munkahely bárhol.
- 3. a páromnak fix munkahely. ha keresett szakmája van (pl mérnök), akkor az se baj, ha csak szerződéses.
- 4. megtakarítás, anyagi biztonság (ne okozzon gondot hirtelen plusz kiadás pl: ikrek jönnek, vagy 2OOO kaucíót le kellene adni egy újabb albérletre, autót le kell cserélni stb)
Ez a bizonyos minimum mindenkinek más. De ha nagyon vágytok rá, akkor úgyis meg fogjátok oldani, hacsak már nem most is az éhenhalás szélén álltok.
Ha minden megvan, csak az anyagiak döcögnek, gondold át, h van-e rá reális esély, h ez javuljon a köv. pár évben belül. Mert a gyerek el fog férni a családban. de nehogy a pénz miatt fuss ki a biológiai idődből.
Köszönöm a válaszokat! :) Nincs szó nálunk nélkülözésről, bizonytalanok sem vagyunk, arról sincs szó, hogy ezek alapján a válaszok alapján döntenénk :) Csak kíváncsi voltam, ki - mit ért az alatt, hogy ha megvannak az alapok, akkor jöhet a baba. :) Nekünk nincsenek kétségeink, mikor jön el az ideje :)
Köszi mindenkinek a választ! Hasznosak voltak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!