Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőgörbe és peteérés kérdés?

Hőgörbe és peteérés kérdés?

Figyelt kérdés
Amikor leesik a hő és utána emelkedik, akkor ugye a leesés napján van a peteérés? És a peteérés reggel szokott lenni? Onnantól 24 óráig vagyok termékeny csak?

2013. febr. 6. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

HOgy pontosan mikor van peteérés, azt nem tudjuk, ha tudnánk, akkor sokkal egyszerűbb lenne...

"Leesés" vagy van, vagy nincs. Tulajdonképpen mindig van, csak mivel annyira rövid ideig tart, ezért a görbén nem biztos hogy meglátszik, mert reggelre, mire méri a hőt az ember, esetleg már túl van rajta.

Az emelkedés a lényeg. Akkor számít "megemelkedettnek" a hő, ha az őt megelőző 6 napon mért mindegyikénél magasabb.

A peteérés gyakran hajnalra esik, de nem törvényszerű.

A petesejt átlag élettartama 12-24 óra, egyes nőknél ez csak 6-18 óra.

Babaprojekt szempontjából az első megemelkedett nap estéjén érdemes összebújni, vagy persze azt megelőzően (de ez ugye mindig lutri), mert a hímivarsejtek viszont átlag 3 napig, szélső helyzetben 5 napig is képesek várakozni.

Ha megvolt az első megemelkedett hő, utána még két vagy három napi mért eredmény kell ahhoz, hogy biztosra meg lehessen állapítani, megvolt-e a peteérés valójában. (Ilyenkor már visszamenőleg nem sokat lehet tenni a babáért általában). Ha a szabályoknak nem felelt meg, akkor újra kell értékelni a görbét, és lehet, hogy pár nappal később újra felvett koordinátákkal megtörténik a peteérés...

Egyrészről pofon egyszerű, másrészről lehetnek kalamajkák... :o)

2013. febr. 6. 22:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Tök jól leírtad! Naptár szerint holnap lesz peteérés, de szeretném megfigyelni a hőm alapján is. Mellesleg mindig veszettül fáj a petefészkem is két napig ilyenkor, szóval nagyjából megvan az ideje, de csak nagyvonalakban.

Mégegyszer köszi!

2013. febr. 6. 22:27
 3/7 frászkarikaborsó ***** válasza:
Az első tök jól leírta, még azzal azért bonyolítanám a helyzetet hogy a peteérés után nem mindenkinél van egyből emelkedés, van akinél csak 3-4 napra rá. Ez még nem jelent gondot, de tervezés szempontjából édeskevés... Viszont ha van fájdalmad az jó jel, akkor esélyes együtt lenni amikor a fájdalom véget ér, mert akkor szabadul ki a petesejt. Illetve előtte 1-2 nappal is jók az esélyek.
2013. febr. 6. 22:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor nem a hő leesés napján van az ovuláció, hanem az azt követő napon?

Én mindig azt hittem, h amikor visszaesik.

2013. febr. 7. 12:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Valamikor azon a környéken.

A hő változása mindig valamilyen hormonális változásra utal, a "leesés" is egy hormonlöket, de hogy pontosan mikor lökődik ki a petesejt, abban lehet egy pici mozgás is.

A nyáktünet figyelése is segíthet még pontosabban belőni, de 100%-ra mindig csak abban lehetünk biztosak, hogy megtörtént-e a peteérés, de abban is csak pár nappal később.

Babaprojekt szempontból:

Ha a férfi katonáival minden rendben, akkor mindegy nagyjából, hogy a leesés napján vagy mikor van együtt a pár, mert a hímivarsejtek tudnak várakozni.

Nekem azt tanították, amikor a módszert elsajátítottam, hogy az első megemelkedett napon célszerű együtt lenni, ha lehet, akkor annak reggelén, vagy nap közben, vagy este.

Egyszer leveleztem hosszú heteken át itt valakivel, és nekik így jött össze végül, hogy megtartóztatták magukat, majd az első megemelkedett napon együtt voltak (mondjuk akkor már több ciklus görbéje megvolt, és látszott, hogy szép szabályosak neki)

Én magam 8 éve használom a módszert, és leesést 2-3x tapasztaltam csak ez idő alatt.

1 voltam

2013. febr. 7. 13:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez olyan érdekes...
2013. febr. 7. 16:35
 7/7 Aranybb.baba válasza:
Nekem 3 nap is levolt esve.nemtudom mikor lehetett.enyém ilyen: Márc 16-29-ig 36.6 30-án 36.4 31-én 36.3 ápr 1-3-ig 36.1 4-én 36.3 5-én 36.8
2019. ápr. 5. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!