Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kevés spermaszám, illetve...

Kevés spermaszám, illetve kevés mozgású sperma, mi az oka?

Figyelt kérdés
Kérdésem a következő lenne, ma voltunk ismét orvosnál babatervezés miatt. Már túl vagyunk az első vizsgálatokon. Férjem is volt andrológián. Ma kellett mennünk, hogy megtudjuk végre az eredményeket. Megdöbbentve tapasztaltuk, hogy a férjem spermája kevés, illetve a mozgás is nagyon kevés, velem minden rendben van! Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem lehet a spermaszámot növelni gyógyszerrel? Egyből inszemre küldtek, mindenféle további kezelés helyett. Nagyon gyorsnak találom, hogy már ide kerüljünk. Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatba ami sikeres lett volna? Az petevezék átjárhatósáig vizsgálat tényleg ennyire borzalmas, mint ahogy le van írva?
2013. febr. 5. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Férjemnek is ugyan ez a problémája.Kiszedték a combjából a viszereket,mert állítólag az is lassítja,de semmi sem véltozott.Ha akartok babát akkor ez a legegyszerübb.Igy is 3 beültetés sikerült.
2013. febr. 5. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:

szia! Nalunk is ez volt a problema. Nagyon sok oka lehet: stressz, szoros nadragok, szervi problema, kor, dohanyzas, alkohol... A ferjem a maca vibe nevu gyogyszert szedte. Jobbak lettek az eredmenyek, de nem lett az igazi. Azt azert ne felejtsuk el, hogy a minta egy adott allapotot mutat, ez a kovetkezo honapban lehet sokkal jobb is. A petevezetek atjarhatosagi vizsgalatot mindenkepp az inszem elott erdemes megcsinaltatni. Nem tul kellemes, de kibirhato. Egyebkent altatasban is csinaljak mar, erdemes azt valasztani, rutin vizsgalat. Nagyon szurkolok Nektek!

Egy 3 honapos kislany anyukaja

2013. febr. 5. 16:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddig válaszokat! Nagyon el vagyunk keseredve, mert igazából csak ezt az egyetlen megoldást mondták. Pont most olvastam a Maca Vibe-ről, szerintem meg fogom venni. Nem is remélek tőle sokat, csak annyit, hogy egy darab sperma "jó helyre" kerüljön. Az nagyon jó lenne ha altalásban is végezhető az átjárhatósági vizsgálat, mert már most rettegek a gondolatától is. A lombik már nekem nagyon természet ellenes dolog :(
2013. febr. 5. 16:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Rengeteg oka. Lehet mindenképpen kell a párodnak egy hormonvizsgálat és egy d vitamin szint nézés első körben.
2013. febr. 5. 16:55
 5/8 A kérdező kommentje:
A hormonvizsgálat nem is rossz! :) Azt nem tudod, hogy hol végeznek férfiak számára? Rengeteg vitamint kapott, és szedi is minden nap. Andrológus szerint ezek a vitaminok kifejezetten jók erre. A meddőségi központban a prof. viszont azt mondta, hogy semmire sem jók, hiába szedi nem segít ezen semmi sem, csak a lombik. Most két állítás közül kinek lehet elhinni a szakmai hozzáértését? Az egyik azért szeretné, hogy le legyen a gond, befizetted a magad kis 100e forintját, vagy a másiknak, aki jobban hisz a vitaminokban. Egyébként az andrológus nem volt ennyire negatív véleménnyel.
2013. febr. 5. 17:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Van akinek segítenek sokaknak nem , attól függ mi a gond oka. A d vitamin szintet nézetni kell, mert azt receptes készítménnyel lehet pótolni és gyakran okoz férfimeddőséget a hiánya. Férfiaknak bárhol csinálnak hormon vizsgálatot.
2013. febr. 5. 17:31
 7/8 anonim ***** válasza:
A meddosegi kozpontokban nyilvan az inszem vagy a lombik fele terelgetik az embert. Ok nem fognak hosszasan kiserletezni, hogy vajon mi jon be egy' meddo parnal. Rontja a statisztikat a sikertelenseg... nem tudom, hogy korban belefer-e meg nektek, hogy termeszetes uton probalkozzatok. Ha igen, akkor azert adnek magamnak fel evet meg, ha nem jon ossze, akkor meddosegi kozponthoz fordulnek. ok konkretan erre specializalodtak. Egyebkent az egyik kolleganom, akinek megmondtak, hogy ki van zarva a termeszetes uton valo teherbeeses a keves spermaszam miatt, most otthon babazik a kisfiaval. Ok nem adtak fel. :) szurkolunk!!!
2013. febr. 5. 18:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Én idén leszek 33. Már nem szeretném az időt nagyon húzni tovább, de azért jobb lenne mégis a természetes megoldás. Meddőségi központban épp ma voltunk, az eredményeket ma közölték velünk:( De nagyon elszomorít, hogy milyen a magyar egészségügy. Az embert nem emberszámba veszik, hanem darabra, és tényleg úgy van ahogy írtad, hogy rontja a statisztikájukat. Már sikerült egy termesség, de 6 hetesen elvetéltem. Azért sem értem, hogy miért rögtön ez a megoldás!
2013. febr. 5. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!