Pm. Alulűködésem van és valószínű IR-em. Ti ilyen problémákkal mennyi idő után estetek teherbe?
IR- inzulinrezisztencia.
Teljesen attól függ, hogy mennyire komoly az elváltozás. 3 hónaptól-évekig is tarthat, egyéni, hogy ki-milyen gyorsan reagál. Nekem egy éve tart a kezelésem, de még nem javasolta az orvosunk a próbálkozást. (Volt egy vetélésem korábban.)
Azt javaslom, hogy kérj részletes hormonképet, három pontos cukor-inzulin terhelést és részletes nőgyógyászati ultrahangot (nekem több orvos is azt mondta, hogy nincsenek cisztáim, majd a negyedik megmutatta a monitoron, hogy milyen sok van! Ne kérdezd, a korábbiak mit néztek, szerintem az órát...)
Így nem csak az IR, de még a PCOS is igazolódott nálam. 2 évig senki nem mondta ki, én jártam utána, mert tudtam, hogy valami nem stimmel.
Kedves IR-ről érdeklődő. Az Én Diétám oldalán jelent meg a facebook-on egy érdekes, beszédes ábra arról, hogy röviden mi is az IR. Körfolyamat.
Étkezés (szénhidrátbevitel) -> inzulintermelés -> a sejtek nem érzékelik az inzulint -> a szénhidrátok zsírként tárolódnak -> fáradtság és éhségérzet -> étkezés -> .... és így tovább.
(A képet megtalálod itt: [link] )
Nekem változó tüneteim voltak:
- gyakori, nagyon erős éhségérzet
- gyengeség, szédülés, amikor fogyózni akartam
- remegés, nagyon erős vágy szénhidrát után (ez akkor abban nyilvánult meg, hogy vagy csokira, vagy péksütire vágytam. Nem feltétlenül édesre, de puha, fehér lisztes, vagy omlós dolgokra. Édes gyümölcsökre.)
- fáradt voltam és kedvetlen egész nap (utólag már tudom, hogy ezért)
- hullott a hajam, zsírosodott és ha nem is voltak gyakran pattanásaim, azok gyakran mélyek és hosszan megmaradóak voltak
- néha, megmagyarázhatatlan okból erős hasmenésem lett és
sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!