Szerintetek mikor teszteljek leghamarabb? 14. -én volt meg 27. -én és 28. -án voltunk együtt. Mikor érdemes tesztelni legeslegkorábban?
Az egyik petefészekből kibocsátott petesejt csaknem azonnal belép a petevezeték nyílásába. Ahogy halad a méh felé, éretté válik a spermiummal való egyesülésre. Ezt az érettséget a pete néhány órán belül eléri, miközben még a petevezeték felső harmadában tart. Ebben az időpontban kell odaérnie a spermiumnak, hogy a megtermékenyítés megtörténhessen. Az egész periódus, amelyben a petesejt és a spermium egyesülhet, kevesebb, mint 24 óra. Ha ilyen egyesülés nem történik, a petesejt elhal és szétesik. Ám a petevezetékben mozogva a pete találkozhat olyan, élő spermiumokkal, amelyek egy néhány nappal korábbi koitusz során érkeztek oda. (A spermiumok öt napig is életben maradhatnak a petevezetékben.)
Megtermékenyítés esetén már 8-10 nappal az ovulációt követően megjelenik a vérben.
Hiába, csak a kimaradtkor mutat biztosat a tesz. Van, akinek még akkor sem. A vérvétel pár nappal korábban kimutatja, de az sem sokkal, mivel idő kell a beágyazódáshoz, és a béta hCG hormon termeléséhez.
Két eset lehetséges:
1. Normális az orvosod: tisztában van vele, hogy komoly hormonprobléma nem áll fenn, ezért nem írta fel még az Utro-t. Csak pozi teszt után kapsz.
2. Nemtörődöm az orvosod, ezért nem írta fel az Utro-t. Ugyanis az Utrogestan szedésének nem feltétele, a bizonyított terhesség.
Te tudod melyik igaz.
Sok sikert.
(Egyszer már válaszoltam egy ilyen kérdésre, remélem nem te voltál az. Mert ha igen, akkor kár volt most is válaszolnom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!