Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a férjemnek herevisszere...

Ha a férjemnek herevisszere van, akkor egyáltalán nem is tud megtermékenyíteni?

Figyelt kérdés
Mi még csak most kezdtünk el próbálkozni. A férjemnek eszébe jutott, hogy anno középiskolában mondták neki, hogy herevisszere van, amit majd műttessen meg. De mivel ez gondot nem okozott, panasza nem volt, így nem foglalkozott vele. Csak most merült fel bennünk ez a kérdés. Valamint spermavizsgálatot hol csinálnak? Mert ha az megnyugtató választ adna, akkor sztem nem kellene vele foglalkozni...

2013. febr. 2. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:

A férjemet megműtötték, de nem fogant meg utána sem a baba, alig javult a spermaképe.

Így utólag azt mondom, kár volt a műtét, egy csomó pénz volt, és azóta fájdalmai vannak, előtte semmi panasza nem volt.

Szerintem elhamarkodtuk ezt a lépést, a doki pedig csak a pénzre ment.

Elmentünk egy meddőségi kp-ba, ott inszeminációt javasoltak.

Rögtön az első sikerült, 3 éves a lányunk:)

2013. febr. 2. 14:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Én is azért próbálok utánajárni, mert neki sem okoz semmi panaszt és nem akarom, hogy feleslegesen a kés alá feküdjön...Meg félek is tőle, hogy utána nehogy baja legyen.Igaz, hogy rutinműtét, de mégis csak műtét és pláne ott...:-)))

Gratulálok a kislányotokhoz!

Valaki volt olyan akinek természetes úton jött a baba és emellett a probléma mellett???

2013. febr. 2. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az én férjemnek is van, de azt mondta az andrológusunk, hogy nem kel vele foglalkozni, mert "kicsi".

A spermaképe sem túl jó, de azt más módon orvosolják. Akkor derült ki, amikor engem kiküldtek és úgy vizsgálta a férjem, gondolom megfogta a herezacskóját, és akkor vette észre, ezt nem tudom. A lényeg hogy kell a manuális vizsgálat ahhoz, hogy kiderüljön kell-e vele foglalkozni.

Spermavizsgálatot sztk alapon is csinálnak, de nem éri meg, mi ott vesztegettünk el egy évet és stimuláltak addig engem feleslegesen, aztán amikor elmentünk maszekhoz, kiderült hogy extrém magas a fehérvérsejtszám a spermában, ami gyulladás jele, de ezt az sztk-n nem nézték. Maszekban nekünk 15.000; a spermavizsgálat és 15.000; volt az első konzultáció, ami soknak tűnik, de amennyi pénz elmet havonta a stimulálásoknál feleslegesen, és az az egy év is.... Bár ne húztuk volna eddig, bár akkor szólt volna nekem is valaki.

2013. febr. 2. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én férjemnek is van, neki okozott korábban fájdalmat is. Viszont a spermaképe rendben van, műtét még nem volt. 9 hónap alatt sikerült megfogannia a kisfiunknak, nem hiszem, hogy emiatt. Egy spermavizsgálatot csináltassatok szerintem, ha ott minden rendben, nem hiszem, hogy gondot okozna.
2013. febr. 7. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk miattam kellett meddőségi kezelésre menni. A kivizsgálás közben kiderült, hogy a férjemnek herevisszere van. Ezt persze sejtettük, mert látszott, de nem okozott neki panaszt. A spermaképe is jó volt, tehát ettől teherbe eshettem volna. Viszont 4. fokú visszerességet állapítottak meg nála, nagyon rossz állapotban volt már akkor és mi azonnal megműttettük. Azt mondták, hogy kivételes szerencse, hogy ilyen jó még a spermaképe az állapotához képest és ez akár rohamosan rosszabbodhat is. 1 napos műtét volt, pár napig volt utána kellemetlen, azóta semmi gondja nincs (2011 júniusban csinálták). 2 hónappal a műtét után megcsinálták az első inszeminációt. (A 3. inszemináció sikerült)
2013. febr. 7. 17:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugodtam picit, mert én azt hittem, hogy ha ez van, akkor tuti rossz a spermaképe is. Nem gondoltam, hogy attól még lehet jó. De a biztonság kedvéért elmegyünk egy urológushoz, és csináltatunk spermavizsgálatot is. Ha nem lenne muszáj, nem bántanám az emberemet! :) Ha meg lesz az eredmény, majd írok. Hátha másban is felvetődik ez a kérdés...

2013. febr. 10. 20:14
 7/7 anonim válasza:
Nekem is gyerekkorom óta van visszértágulatom. Úgy voltam vele ha nem jön a baba akkor megműttetem. De szerencsére azóta megszületett a gyermekünk és úton van a második is. Az első 2 hónap utàn, a második 3 hónap után fogant.
2023. szept. 3. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!