Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A peteérés napjától számítva...

A peteérés napjától számítva hány napig lehet megtermékenyíteni a petesejtet? Teljesen menzeszig életképes vagy csak pár napig?

Figyelt kérdés
2012. máj. 11. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Összesen egy napig életképes. Viszont a spermiumok élettartama hosszabb, így ha egy nappal előbb kerül sor az aktusra, akkor sincs még veszve semmi.
2012. máj. 11. 19:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Max 24 órán át életképes, de van hogy annyit sem.
2012. máj. 11. 19:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Én azt hittem,hogy sokkal több ideig életképes..hát ezen most meglepődtem..még nem olvastam utána.Most akarjuk a párommal az első babát és még nem nagyon vagyok otthon ezekben a dolgokban.Még eddig nem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal.És ha pl.reggel hőmérőzök és abból látom h p.é.-em van és csak este tudok együtt lenni a párommal akkor még jó esélyem van a teherbe esésre,vagy akkor már nem valószínű?
2012. máj. 11. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Maximum egy napig.

Ki kell tapasztalni, hogy mikor van ovu, vagy ovutesztet csinálni (az hamarabb jelez, mint ahogy az ovu történik), és inkább az ovu előtti napokon kell együtt lenni.

2012. máj. 11. 20:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm mindenkinek a válaszát.Azt hittem egyszerűbb teherbe esni.Hallottam már olyat,h vki eldöntötte h babázni akar és előre összejött neki mindenfajta teszt és hőmérőzés nélkül.Remélem nekünk is összejön elsőre!!
2012. máj. 11. 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Tudod ez általában úgy működik, hogy aki nem akar, az egy alkalomtól is teherbe esik, aki meg gyereket akar, az meg hónapokig-évekig küzd érte...
2012. máj. 11. 21:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Csak az a baj h nálam elég nehéz kitapasztalni h mikor van p.é.,mert hormonzavaros vagyok.Össze-vissza jön meg.Úgyhogy nem tudom,h sikerül-e egyáltalán vmikor is elkapnom az ovumat.Ebben a hónapban pl. 3 nappal hamarabb volt ovum mint múlt hónapban.Meg pl a múlthónapban 35.8nál volt ovum,most meg 36.1-nél.Nem is gondoltam,h p.é.-em volt.Csak a hőm felment tegnap meg ma 36.6-ra,meg fáj a mellem megint mint múlthónapban,meg fáj a hasamalja..innen tudtam meg h ovum volt 9 nappal ezelőtt.
2012. máj. 11. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha egyikőtöknek sem esik nehezére, akkor kétnaponta ugorjatok egymásnak (sűrűbben ne, mert akkor éretlen spermiumok is ürülnek, ami nem túl optimális). Így könnyebben el tudjátok kapni az ovut.
2012. máj. 11. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!