Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inszemináció kellemetlen?...

Inszemináció kellemetlen? Lassan 1,5 éve próbálkozunk.

Figyelt kérdés
Semmit eltérést sem találtak az eddigi átfogó vizsgálatokon, így ez következik. Szeretnék mindent megtudni róla "első kézből", mert jövőhónapban elkezdjük. Van akinek elsőre sikerült?Mennyire fájdalmas? Célszerű pihenni utána, vagy valami hasznos tanács?Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 3. 14:56
 1/2 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Én eddig két inszemináción vagyok túl, sajnos sikertelenül. Mindkettőnknél minden rendben van, nem tudjuk, hogy miért nem jön a baba. Az inszemináció úgy működik, hogy a ciklus elején el kell kezdened szedni valami stimulálót (gyógyszer, injekció). Ezután folyamatos ultrahangos ellenőrzés, nekem a 9.naptól volt, majd amikor a doki úgy véli, hogy már megfelelő tüsző(i)d van(nak), akkor megmondja, hogy mikor menj inszeminációra. Legtöbb esetben adnak előtte tüszőrepesztő injekciót (36 órával), ami miatt nagy valószínűséggel a tüszőrepedéssel egyidőben történik a beavatkozás. Az inszemináció napján először a párod leadja a mintát, azt kb. egy órán keresztül vizsgálják. Amikor ez kész, felfekszel a vizsgáló ágyra és a doki egy katéteren keresztül felfecskendezi a spermát. Ez nem fáj egyátalán, kellemetlennek csak annyira kellemetlen amennyire egy nőgyógyászati vizsgálat. Utána egy darabig még ott fekszel, majd mehetsz haza. Van ahol azt tanácsolják, hogy azon a napon pihenj, de van ahol azt mondják, hogy csinálj mindent úgy, mint máskor. Lehet, hogy a doki az inszemináció után fel fog írni egy gyógyszert vagy hüvelykúpot (pl. Utrogestan), ami a beágyazódást segíti elő. Ha bármi kérdésed van még írj, szívesen válaszolok! Sok sikert (és ne izgulj, örülj, hogy egy lépéssel közelebb vagytok hozzá!)
2009. szept. 3. 16:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ!Picit megnyugodtam.Sajnálom, hogy nem sikerült nektek, de hamarosan biztos fog!!!Én teli vagyok reménnyel!!Remélem mihamarabb babásak leszünk mindketten!:)
2009. szept. 3. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!