Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális a nagy öröm után a...

Normális a nagy öröm után a pánik? (Nem terveztük a picit, jött, és nagyon örülünk neki, de. )

Figyelt kérdés
Sziasztok! Amikor megtudtam, hogy kisbabánk lesz, annyira örültem, hogy majd kiugrottam a bőrömből. Eltartott ez az eufória órákig, minden szebb volt, mint más napokon, még az erkélyről a kilátás is. Aztán persze elkezdett járni az agyam, pörgött-pörgött és teljesen kétségbeestem. Egy élet felelőssége, mindent meg fogunk tudni adni neki? Mi lesz ha nem leszek elég jó? Most már mindig velünk lesz, és nincs lazítás, mindig erősnek és precíznek kell lenni, nincs olyan, hogy elfelejtek bevásárolni vagy tovább alszom a hétvégén, vagy... jaj, tudom, ezek apróságok, és nem is annyira fontosak, csak... ti is átmentetek ezen? Vagy csak én vagyok ennyire pánikolós?
2009. szept. 3. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Teljesen normális, amit érzel! Sokan így vagyunk ezzel :)))
2009. szept. 3. 09:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

készülj fel, ezek a gondolatok a halálodig fognak kísérni

innentől minden a manóról fog szólni, néhány lazítós óra kivételével- de ez természetes

és ha majd csak hozzád akar bújni-mert neki ANYA kell- az olyan de olyan jóóóóó

szóval próbálj meg lazítani és élvezni hogy 3an vagytok

2009. szept. 3. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Hát hogyne ! :) Nálunk a párom nagy mosollyal fogadta a két vonalas tesztet én meg rögtön lesápadtam. (pedig közösen akartuk a babát). Rámjött az a nagyon nehéz érzés, hogy Te jó ég , bennem fog fejlődni egy pici életke... vigyázni kell rá... mostmár valóban felnőtt vagyok... az anyaság még akkor nem is foglalkoztatott annyira , az csak a szülés után volt a következő forduló . De azért ne pánikolj előre! az első hetek valóban nehezek lesznek a baával, de nem fordul meg a világ azért veled! :)))

2009. szept. 3. 09:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Jaj, köszönöm, hogy ilyen aranyosak vagytok! Annyira megijedtem a saját reakciómtól... mert higyjétek el nem vagyok önző ember és nagyon örülünk Neki... csak az életem annyira kusza volt eddig, mindig siettem, hol ettem - hol nem, és most azért mert Ő jött, sokkal többet kell foglalkoznom magammal is, mint eddig. Rendszeresség meg minden, pl. itthon mindig mezítláb járkáltam, most pedig leszúrom magam gondolatban, nehogy rosszat tegyek vele, vagy ha nem reggelizem, ááá, őrület :))) Sokkal jobban érzem magam most, hogy írtatok pár sort, köszönöm Mindenkinek!
2009. szept. 3. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, természetes. Kétféle aggodalom van, legalábbis úgy látom magamon. Az egyik, a hosszútávú, amiket te is leírtál: tudok majd róla gonodkodni, fel tudom nevelni stb. A másik, a rövidtávú, amivel nap mint nap bombázzuk egymást a Gyerekvállalás, nevelés összes kategóriájában: minden rendben van-e, miért nem rud, miért nem indul be a szülés, miért nem eszik rendesen, miért hisztizik, stb. Egész életeben lesz, miért aggódnod.

Én most még csak ott tartok, hogy nem fogok tudni sokáig aludni... A többi majd kialakul. Szerencsére a párom annyira egy türelmes és higgadt ember, hogy ha majd nem birom tovább a babával, egyszerűen majd odanyomom a kezébe, hogy csináljon vele valamit. És a fejemet rá, hogy le fogja tudni csitítani

2009. szept. 3. 12:10
 6/7 A kérdező kommentje:
:))) Teljesen igazad van, nem leszek teljesen egyedül! Az én párom is egy arany ember, türelmes a végtelenégig. Máshogy nem is lehet velem bírni :))) Segíteni fog, ebben biztos vagyok! :)
2009. szept. 3. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen én is átmentem ezen és mostmár tudom ez az élet rendje. Gratulálok ! Már most felelosségtudó aggódó, gondos anyuka vagy ! És ez mostmár mindíg így lessz ! Egy életen át félteni, óvni fogod gyermeked a rossztól tán még a széltol is. És egy jó anyának ez a feladata. De azért a mosolyért és azért mikor azt modja szeretlek anyukám na az mindenért kárpótol meglásd !Nem mindenki teszi meg ezt van akit ezek a dolgok nem érdeklik csak úgy szuli a gyerekeket felelotlenul és nem gondol a holnapra. Na az amit én nem neveznék szulonek !
2009. szept. 3. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!