Elmagyarázzátok nekem, hogy is működik pontosan a ciklus? Ha van baba, és ha nincs?
Babavállalás előtt vagyunk, és most jöttem rá, hogy még nem is igazán tudom/értem, hogyan működik a női ciklus. Itt sokan már mondhatni szakértők, ezért kérem a segítségeteket :)
Szóval a ciklus első felében érik a pete a petefészekben? És kiszabadul onnan kb féltávnál? Ez az ovuláció? Mi történik olyankor, ha nem sikerül a fogantatás? Hova kerül a pete? Mikor lökődik ki? Azért kérdezem alapvetően mert most még biztos nem vagyok terhes, és tegnap éreztem egész nap a hasamon, alul a jobb oldalon fájdalmat. Ma szerintem meg fog jönni. Akkor ott valami történt a petefészkemben...?
És ha megtermékenyül a petesejt? A petefészekben termékenyül meg? Aztán beágyazódik a méh falába?
Légyszi, ha valaki össze tudná foglalni, nagyon jó lenne. Az infók mindenhol szanaszét vannak.
Köszi előre is!
Azért elég jók az infóid.
A pete a petefészekben érik (ezek már születésünktöl ott vannak)majd a ciklus felénél kilöködik a petefészekböl és akkor 24 órája van maximum hogy megtermékenyüljön.
A ciklust az utolsó mensi elsö napjától számoljuk a köv mensi elsö napjáig.
Ha nem termékenyül meg ebben a 24 órában akkor felszívódik. ez egy milis sejt ami egyszerüen eltünik. Megtermékenyülni akkor is tud ha 1-2 napos spermiumok vannak benned, mert a spermium pár napot képes (levegön nem) éni benned. Ha megtermékenyül akkor elkezd rögtön osztódni és pár nap alatt eléri a méhet ami már készül és vastagszik. itt megtapad majd beágyazódik. ez a folyamat is kb 2 hetet vesz igénybe innentöl termelödik hcg hormon és ezt mutatja ki a terhes teszt. ha nem tud megtapadni vagy közben leválik akkor megjön a mensid, vagy is a megvastagodott méhnyálkahártya leválik.
a megtermékenyül petesejtek 3%-bol születik csak gyermek. A legtöbbje még azelött elhal, vagy nem tud megtapadni hogy a méhbe beágyazódna, és egy része korán levállik.
pontosan,ahogy az elöttem szóló leírta.Még annyit tennék hozzá,hogy a legtermékenyebb a ciklusod közepén vagy ,ha 28 napos a ciklusod,ha pedig ennél több,akkor a ciklusod utolsó napjából kell kivonni 14 napot és akkor.Pl.: 28-14 =14
De ha 30 napos a ciklusod akkor 30-14= 16
A legjobb esély akkor van a fogantatásra,ha a ciklusod 9. napjától már két naponta együtt vagy a pároddal.
Köszönöm szépen! :)
És szerintetek az akkor most semmi különöset nem jelentett, hogy mensi előtt 1-2 nappal csak a jobb oldalon fájt valami? Ahogy nézegetem a képeket, hogy hol helyezkednek el ezek a szervek, lehet, hogy a jobb oldali petefészkem volt. Az mitől fájhat menzesz előtt 1 nappal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!