Hőmérőzéssel kapcsolatban lehet egy kérdésem?
Mindenhol úgy olvasom, hogy minden nap ugyanakkor kell mérni a hőt. Én hétköznap 5 kor kelek. Akkor okés, de muszáj hétvégén is felkelni ilyen korán? Csak mert én olyankor nem nagyon tudok már vissza aludni. Állítólag minimum 3-4 óra alvás kell. Most olyan sokat számít plusz 2-3 óra, hogyha este nem is mindig ugyanakkor fekszem le...
Vagy az a lényeg, hogy a mérés mélyalvás után kell hogy történjen?
Valaki segítsen!!! Légyszi!
Félreértés ne essék, engem a jóindulat és a segítőkészség vezérel, éppen ezért kell leírnom, hogy én meg úgy vagyok vele, hogy ha már valamit csinálok, akkor azt - a jó cél érdekében - vagy jól, vagy sehogy.
...nem MUSZÁJ felkelni hétvégén, de ha maradéktalanul kiértékelhető hőgörbét szeretnél kapni, akkor célszerű...
Önmagamat véve alapul, ha visszaalszom (egyébként mindig ugyanakkor mérem a hőmet), akkor mindig egy pár tizeddel magasabb értéket kapok. Ami akár félre is vezethetne, és a végén meg rossz következtetést vonnék csak le, vagy azt híresztelném, hogy ez a megfigyelési módszer nem ér egy fabatkát sem! Pedig ha jól csináljuk, könnyen megismerhetjük a szervezetünk működését e téren, ill. ha valami a megszokottól eltér, az felhívja a figyelmünket...
(Én minden nap 5:55-kor mérek)
Én ezt teljes mértékben megértem.
Végül is azt nem értem, hogyha hétköznap 10 től alszom 5ig, akkor ugye alszom 7 órát.
Ha pedig péntek-szombat éjféltől 7 ig alszom, az akkor is 7 óra alvás.
Vagy én gondolom rosszul, vagy a test hője tudja mikor hány óra van.
Ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!