Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most akkor mi van? Terhes...

Most akkor mi van? Terhes vagyok? És ha igen akkor hogy, ha nem akkor pedig mi a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon el vagyok keseredve, és ezért döntöttem úgy, hogy a segítségeteket kérem! Fogamzásgátlót szedek pár hónapja. Azonban kb. 3 hónapja minden megváltozott. Külföldön éltünk és még nem volt biztosításom, így nem tudtam a végére járni a dolgoknak. Teljesen megváltozott az életem, rosszulléteim voltak, szagoktól lettem rosszul, és azt hittem terhes vagyok, ezért vettem terhességi tesztet, ami jelentkezett egy halvány rózsaszín csík, de nem egyből hanem pár órával később. Ezt több fajta teszten is tapasztaltam (5-6 db-on). Úgy voltam vele, hogy semmi gond, ez így nem érvényes, és eközben leszoktam a cigiről, kávéról (nem bírtam, rosszul voltam tőle), és egyre érzékenyebb lettem szagokra, stb. Esténként elkezdtem kijárni pisilni, amit ezelőtt sosem tettem, folyton fel voltam puffadva, afták jöttek ki a számban, és annyi változás történt, hogy féltem valami betegségem van. Amikor hazajöttünk kivizsgáltattam magam, de semmilyen szervi problémát, gyulladást nem találtak. Valamelyik nap kíváncsiságból kiírtam a tesztel kapcsolatos aggodalmam egy oldalra, ahol orvos válaszol. Azt írta, hogy "A terhességi tesztekben alkalmazott reagens a terhességi hormonnal ( ß-HCG ) reagál, és hoz létre elszíneződést. Ennek mértéke a hormon vérben illetve vizeletben mérhető, a terhesség korától függő koncentráció függvénye, így előfordulhat, hogy alacsony koncentráció mellett létrejövő színintenzitás csak a tesztcsík teljes kiszáradásával válik igazán láthatóvá. És ha nem vagyok biztos benne, akkor menjek ultrahangra. " Csakhogy nekem azóta is megjött a havi bajom, és nem tudom mi tévő legyek. Nem vettem volna észre ha terhes vagyok? Hogy lehet ez? És ha mégsem vagyok az akkor mi bajom lehet, mert valami oka biztosan van a rengeteg változásnak. Olyan az orrom mint egy vadászkutyának. Nem tudok elmenni orvoshoz, mert a párom gyanakodna, így meg kell várnom a holnap után esedékes havi bajomat. Sorolhatnám a változásokat, amiknek nem tudom az okát. Légyszi ha valaki tud valami tanácsot, akkor segítsen!
2013. jan. 15. 10:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
bocs, de fantasztikus kapcsolatotok lehet...az én barátom se pont most szeretne gyereket, picit később, de ő az első, akinek mindent elmondok ezzel kapcsolatban, ha gyanúm van, vagy bármi, soha nem lenne rám emiatt mérges
2013. jan. 15. 10:32
 12/22 A kérdező kommentje:
Figyelj, nem a párkapcsolatommal kapcsolatban kérdeztem, de azért köszi, hogy rávilágítasz a problémáinkra így ismeretlenül.
2013. jan. 15. 10:36
 13/22 A kérdező kommentje:
Igazából azért írtam, hogy a jelentkező problémáimra választ kapjak, hátha valakinek volt már hasonló gondja. :(
2013. jan. 15. 10:37
 14/22 anonim ***** válasza:
bakker, mi nem tudjuk megmondani, mi bajod van!!! megmondtuk, mit tegyél, hajrá.
2013. jan. 15. 10:38
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen, még ma vegyél egy tesztet, vagy inkáb 2-3 darabot, és tesztelj egyet rögtön, majd holnap reggel is. Nem beszélve arról, hogy lehet hogy terhes vagy és közben szeded a gyógyszert. A párodé is a baba hogyha van, ketten voltatok ott szeretkezés közben. Legyél vele őszinte, beszéljetek egy jót őszintén, toleránsan a másikkal.
2013. jan. 15. 11:01
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom hova költöztetek, de ha messze akkor simán lehet attól. Én kinn éltem egy hónapot (pedig csak Szlovákiába mentem) és rosszul voltam minden nap! Hányinger, szédülés, meg még sokminden. Más ott a levegő, a környezet, és amint hazajöttem megszűntek a problémák. Lehet, hogy csak meg kell szoknod a légkört, mióta laktok, és hol, ha megtudhatom?
2013. jan. 15. 11:19
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem nem hiszem, mert előtte is ott laktunk, és a tünetek itthon is megvannak, kb 7 hónapig laktunk ott, most 3 hete vagyunk itthon. Kértem időpontot dokihoz, most megyünk, az a biztos, én a teszteknek nem hiszek... Ha a doki is azt mondja majd akkor..
2013. jan. 15. 11:32
 18/22 anonim ***** válasza:
.
2013. jan. 15. 12:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Egy korábbi kommentre reagálva: az afták is lehetnek közvetett terhességi tünetek, ugyanis várandósság alatt felpuhulnak a nyálkahártyák (szájban, orrban, hüvelyben), így mindenféle kórokozó hamarabb okozhat problémát... pl szájban az afta.

Kedves kérdező,írj majd, hogy mi volt a dokinál!

2013. jan. 15. 14:08
 20/22 anonim ***** válasza:
ill. gyulladásé is:) amúgy tudom, csak ha nem tesztel, vagy nem megy dokihoz, sose tudja meg, ez a gond-e?!
2013. jan. 15. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!