Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most akkor mi van? Terhes...

Most akkor mi van? Terhes vagyok? És ha igen akkor hogy, ha nem akkor pedig mi a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon el vagyok keseredve, és ezért döntöttem úgy, hogy a segítségeteket kérem! Fogamzásgátlót szedek pár hónapja. Azonban kb. 3 hónapja minden megváltozott. Külföldön éltünk és még nem volt biztosításom, így nem tudtam a végére járni a dolgoknak. Teljesen megváltozott az életem, rosszulléteim voltak, szagoktól lettem rosszul, és azt hittem terhes vagyok, ezért vettem terhességi tesztet, ami jelentkezett egy halvány rózsaszín csík, de nem egyből hanem pár órával később. Ezt több fajta teszten is tapasztaltam (5-6 db-on). Úgy voltam vele, hogy semmi gond, ez így nem érvényes, és eközben leszoktam a cigiről, kávéról (nem bírtam, rosszul voltam tőle), és egyre érzékenyebb lettem szagokra, stb. Esténként elkezdtem kijárni pisilni, amit ezelőtt sosem tettem, folyton fel voltam puffadva, afták jöttek ki a számban, és annyi változás történt, hogy féltem valami betegségem van. Amikor hazajöttünk kivizsgáltattam magam, de semmilyen szervi problémát, gyulladást nem találtak. Valamelyik nap kíváncsiságból kiírtam a tesztel kapcsolatos aggodalmam egy oldalra, ahol orvos válaszol. Azt írta, hogy "A terhességi tesztekben alkalmazott reagens a terhességi hormonnal ( ß-HCG ) reagál, és hoz létre elszíneződést. Ennek mértéke a hormon vérben illetve vizeletben mérhető, a terhesség korától függő koncentráció függvénye, így előfordulhat, hogy alacsony koncentráció mellett létrejövő színintenzitás csak a tesztcsík teljes kiszáradásával válik igazán láthatóvá. És ha nem vagyok biztos benne, akkor menjek ultrahangra. " Csakhogy nekem azóta is megjött a havi bajom, és nem tudom mi tévő legyek. Nem vettem volna észre ha terhes vagyok? Hogy lehet ez? És ha mégsem vagyok az akkor mi bajom lehet, mert valami oka biztosan van a rengeteg változásnak. Olyan az orrom mint egy vadászkutyának. Nem tudok elmenni orvoshoz, mert a párom gyanakodna, így meg kell várnom a holnap után esedékes havi bajomat. Sorolhatnám a változásokat, amiknek nem tudom az okát. Légyszi ha valaki tud valami tanácsot, akkor segítsen!
2013. jan. 15. 10:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
tesztelj. ha erős a második csík, terhes vagy. ha ugyanolyan, vagy nincs, akkor meg menj dokihoz. és ne azon legyen már a hangsúly, hogy a párod megtudja - ezt amúgy se értem.. - hanem azon, hogy pl. lehet, valami más nőgyógyászati bajod van.
2013. jan. 15. 10:21
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudok elmenni orvoshoz, mert a párom gyanakodna"

Ezt nem értem. Titkolni kell előle, ha esetleg terhes vagy? Rá nem tartozik?

2013. jan. 15. 10:22
 3/22 A kérdező kommentje:
Ui: A páromnak azért nem mondtam semmit, mert gondok vannak a munkahelyével, pénzügyi gondjaink is vannak, és nem akarom feleslegesen idegesíteni..
2013. jan. 15. 10:22
 4/22 anonim ***** válasza:
De ez akkor is tartozik rá! Főleg, ha gondjaitok vannak, akkor meg pláne van beleszólása, hogy maradhat-e a bab! Menj orvoshoz, ha terhes vagy, derüljön ki minél hamarabb, ne az legyen, h már semmit se lehet tenni. Vagy erre játszol?
2013. jan. 15. 10:23
 5/22 A kérdező kommentje:
Rendben ebben igazatok van, csak olyan feszült mostanában a hangulat, meg amúgy is annyi bajom volt mostanában, és annyiszor voltunk orvosnál, de még mindig nem jöttek rá mi a gond. Mondjuk nőgyógyásznál eddig nem voltam csak gyógyszert íratni.
2013. jan. 15. 10:24
 6/22 anonim ***** válasza:

az afták amúgy valami gyulladást jeleznek.

én nőgyógyászt és egy fogorvost javasolnék felkeresni első körben, illetve előtte egy TESZT-et csinálj már meg.

2013. jan. 15. 10:25
 7/22 A kérdező kommentje:
Dehogy játszok erre! Csak ez az egész tegnap derült ki. Akkor válaszolt a doki.
2013. jan. 15. 10:25
 8/22 A kérdező kommentje:
Voltam fogorvosnál.. Az a helyzet, hogy ezen az egészen most kezdtem csak el gondolkodni, tegnap este óta kattogok. Mivel gyógyszert szedek, eddig lehetetlennek tartottam, hogy terhes vagyok (pláne, hogy eddig meg is jött). De mivel a dokinak is írtam és ő is tudja, hogy gyógyszert szedek így már nyugtalanított.
2013. jan. 15. 10:29
 9/22 anonim ***** válasza:
könyörgöm, vegyél már egy teszteeeeeet :))))
2013. jan. 15. 10:30
 10/22 A kérdező kommentje:
De ahhoz előbb közölnöm kell a párommal, hogy mi van. Mivel nem dolgozik, és mindenhova együtt járunk..Nem tudok úgy elmenni tesztet venni, hogy ő ne tudja. De rendben, beszélek vele. :/
2013. jan. 15. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!