Ovulációs fájdalommal kapcsolatos kérdés?
Én azért nem mondanám ennyire biztosra. A fájdalom csalóka.
Nekem az első szülésem után rendre úgy nézett ki, hogy a fájdalom után 2-4 nappal volt valamikor a peteérésem.
Ha nem hőmérőzöl, akkor ez nem belőhető annyira pontosan (még úgy is csak nagyjából!). A nyákról meg az elmondható, hogy nagyjából az utolsó tojásszerű nyáknap környékén van az ovuláció, a termékenységet segíti, hogy napokkal előtte jó talajt biztosít a már ott levő katonáknak, és jobban életben tartja őket.
Mivel 25-26 napos a ciklusod, ami relatíve rövid, nem gondolnám, hogy 13-14 napos lenne a luteális fázisod, bár nem kizárt.
Ha pontosabbat akarsz, kezdj el hőmérőzni.
Bár ezt csak óvatosan javaslom, minden attól függ, mióta szeretnétek babát, mert az első évben véleményem szerint inkább szabadon kellene szerelmeskedni és nem számolgatni. Ha ennél hosszabb idő telt el, akkor folyamodnék csak ilyesmihez.
Ezt találtam nemrég:
"Mi a luteális fázis?
A ciklus első felét folliculáris szaknak, második felét luteális szaknak nevezzük. Ez utóbbi az ovulációtól a következő vérzés első napjáig tart. Ilyenkor a megrepedt tüszők helyén kialakuló sárgatest progeszteront termel, mely előkészíti a méhnyálkahártyát a megtermékenyített petesejt befogadására. Hossza állandó : 14 nap."
Vagyis - ha ez igaz, akkor nekem rendben van. Mondom, ha ez igaz. Nem tudok hőmérőzni, mert minden nap azonos időben kell és azt nem tudom megtenni:-(
Most fogunk elkezdeni próbálkozni.
Nem tudom hol találtad, de a "svájci órásoknak" állandó csak.
Állandó hossza 12-16 nap közé tehető, de kisebb egyéni eltérések még ebben is lehetnek.
Ezt mind elméleti mind gyakorlati szinten igazolhatom Neked.
Viszont áll, amit írtam, hagyd a számolgatást, szeressétek egymást, amikor jól esik!
Egészséges párnál egy éven belül így 85%-ban baba lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!