Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2 éve élek nemi életet és ma...

2 éve élek nemi életet és ma elszakadt az óvszer. Nem tervezünk babát. Szerintetek van okom az aggodalomra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátommal 2,5 éve vagyunk együtt, mindig védekeztünk, eddig sosem volt gond. Volt, hogy tabi mellett használtunk óvszert, de mivel már ritkultak ezek az alkalmak, abbahagytam a tabi szedését.

A baj az, hogy most először kiszakadt az oldalán, valószínűleg mikor utoljára kihúzta. Aközben ment is el. Kicsit félek, mert nem tudom, hogy belém is jutott-e. A ciklusom 27. napján vagyok, de a tabi szedése előtt és után sem állt be rendszeresre, körülbelül 31-34 naponta jött meg mindig. Kb. 1-1,5 hete éreztem, hogy szúr a petefészkem (akkorra értelmeztem az ovulációt), 5-6 napja pedig fáj a mellbimbóm eléggé és megkeményedtek a cicijeim. Az előbbi mára már mérséklődött. Illetve nagy az étvágyam is, ezek szoktak menzesz előtt lenni a jeleim.

Van így lehetőség a megtermékenyülésre?

Kérlek ne ítéljetek el, felelősen élünk együtt, későbbre pedig babát is tervezünk, de most még mindketten tanulunk, és így kicsit megijedtem.

22/L

2013. jan. 8. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
26%

Nem akarok bunkó lenni, de a felelősség nem ennyiben merül ki!! Ilyen helyzetben ugyanis irány az ügyeleten egy nődoki aki ad 72 órás tabit!! Mikor történt ez a dolog? Megoldható még hogy bevedd??

A válasz pedig igen van esélyed hogy teherbe ess.

2013. jan. 8. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos te is tudod, hogy itt megnyugtató válasz nem fog születni, biztosat sem mondhat senki. Figyelned kell magad és objektív módon vizsgálni a helyzetet. Elvileg a 27. nap már nem veszélyes, de a természet segíti a szaporodást mindenképp.
2013. jan. 8. 11:08
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Nekem így lett babám és nem vetettem el, nagyon aranyos.
2013. jan. 8. 11:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem ennyi a felelősség. 2 órája történt, és a 72 órásról is tudok. A kérdés nem azért merült fel bennem, mert tudatlan vagyok, hanem mert vannak menstruáció megjövetelére utaló jelek.
2013. jan. 8. 11:11
 5/10 anonim ***** válasza:
kicsi az esély, hogy teherbe esel/estél, de azért van. én is a órás tablettát ajánlanám, akkor te is megnyugszol! felhívod a háziorvost, elmondod, mi a helyzet, elmész, odaadja a receptet, kiváltod és kész!
2013. jan. 8. 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Rendben, a megnyugvás most jól jönne, inkább mint a filózgatás. Feliratom.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 8. 11:23
 7/10 anonim ***** válasza:
33%

Ha tudsz a 72 órásról akkor nem értem! Itt nem fogja senki azt irni neked hogy tuti nem eshettél teherbe ne aggódj!

Arra tudunk csak megoldást irni hogy ilyenkor mi a teendőd, mivel nem irtad hogy 5 perc mulva indulsz a dokihoz! Nem kell egyből ilyen stílusban visszairni ha vki leirja hogy mit kéne csinálni!

2013. jan. 8. 11:27
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen stílusról beszélsz :) Szerintem szépen és értelmesen válaszoltam.

A kérdésem az volt, hogy menzesz előtt ennyivel van-e lehetőség teherbe esésre. Igen, tudtam a 72 órásról (nem is erről kérdeztem), de ha már most görcsöl a hasam a mensi miatt, akkor voltam biztos, hogy van-e értelme.

2013. jan. 8. 11:30
 9/10 A kérdező kommentje:

*nem voltam biztos

Ne haragudj, ha ennyire felhúztalak. Nem szándékos volt.

2013. jan. 8. 11:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor biztos én értettem félre bocsi!

A mensis görcs meg háát, nemtudom, nekemis volt mikor meg kellett volna jönnie, de nem jött csak egy kis barna volt, de a hasam görcsölt ugyanugy pedig terhes voltam!

2013. jan. 8. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!