Lombik programban résztvevőktől szeretnék kérdezni? Mi a véleményetek arról, hogy nem akarok ikreket?
Úgy tudom nem lehet. Hiszen több megtermékenyített petesejtet ültetnek vissza a méhedbe. Azért ültetnek általában 3-at, 4-et, mert ezek közül nem biztos, hogy 1 is megtapad. Viszont lehet, hogy 4 is. Sajnos, ez benne van a pakliban. Válogatni nem lehet, hiszen ha csak 1 petesejtet kérsz, akkor eléggé kicsik az esélyek. Sógornőmék három alkalommal vettek részt lombik programban. Mind a három alkalommal 4 petesejtet ültettek be, és csak a harmadik próbálkozásnál maradt meg egy.
Szóval érdemes kockáztatni, azonban ha így nézzük, nem olyan nagy az a kockázat.
SZia! A lehetőségeket szerintem mindenki érti, tényleg ne fejtsd ki, mert állati fájdalmas (nekem is, ezért ezt hagyjuk most). Megértem, amit mondtok, csak nem értem az okát. Miért rossz az ikrek? Én iker vagyok, gyerekként a legszuperebb dolog volt, hogy egyidős velem a tesóm és ugyanabban az életszakaszban van, mint én, ezért mindent meg tudtunk beszélni... anyagi vagy más oldala van annak, hogy nem szeretnétek ikreket?
A kérdésedre válaszolva, szerintem nem lehet csak egyet kérni. Biztosan az orvosi és jogi vonzata is megvan ennek, de részletesebben a doki tudna válaszolni. EGyről azonban én még nem hallottam.
Gondolom, hogy az eddigi válaszolók csak sejtéseket írtak, én tapasztalatból írok: lehet 1 embrió beültetését kérni.
Nem fognak örülni neki, hiszen nem olcsó mulatság a dolog és így kicsi lesz a sikerre az esély, de természetesen te döntesz. Ha csak egyet kérsz, annyit fognak beültetni.
Te kockáztatsz, hiszen az állam csak 5 beültetés árát állja, ha azalatt nem lesz baba, a többi kísérletet neked kell fizetned.
Úgyhogy nyugodj meg.
De az orvos tud neked statisztikákat mondani, mikor mire mekkora az esély.
Én amikor egy gyereket akartam, 2 embriót ültettettem be, egy baba lett. Aztán ikreket szerettem volna, ekkor 3 embriót ültettek be, és (terv szerint :-)) 2 baba lett.
Szerintem egy embriónál a legnagyobb esély a sikertelenségre van sajnos... És nem kis következményekkel jár a felesleges stimulálgatás sem, aminek ki kell tegyed magadat. Érdemes megfontolni, hogy mitől tartasz jobban, az ikrektől, vagy a rengeteg hormontól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!