Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombik programban résztvevőktő...

Lombik programban résztvevőktől szeretnék kérdezni? Mi a véleményetek arról, hogy nem akarok ikreket?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy csak lombikkal sikerül teherbe esnem.Nagyon hülyén hangzik de létezik olyan,hogy valaki csak embriót kér vissza?Mert én nem szeretnék ikreket,ezért ha arra kerülne a sor,csak egyet kérnék vissza.Mi a véleményetek róla?
2009. aug. 27. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Úgy tudom nem lehet. Hiszen több megtermékenyített petesejtet ültetnek vissza a méhedbe. Azért ültetnek általában 3-at, 4-et, mert ezek közül nem biztos, hogy 1 is megtapad. Viszont lehet, hogy 4 is. Sajnos, ez benne van a pakliban. Válogatni nem lehet, hiszen ha csak 1 petesejtet kérsz, akkor eléggé kicsik az esélyek. Sógornőmék három alkalommal vettek részt lombik programban. Mind a három alkalommal 4 petesejtet ültettek be, és csak a harmadik próbálkozásnál maradt meg egy.

Szóval érdemes kockáztatni, azonban ha így nézzük, nem olyan nagy az a kockázat.

2009. aug. 27. 15:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Megértelek. Én a magasabb testsúlyom miatt nem szeretnék ikreket (bár amúgy is csak egy gyereket szeretnék). Ha ilyenre kerül a sor, akkor megbeszélném a dokival, hogy milyen lehetőségek lehetnek (azért nem részletezem a lehetőségeket, mert itt tuti megköveznének érte - pedig nem is sejtik, hogy már mióta és mennyire várok babára).
2009. aug. 27. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

SZia! A lehetőségeket szerintem mindenki érti, tényleg ne fejtsd ki, mert állati fájdalmas (nekem is, ezért ezt hagyjuk most). Megértem, amit mondtok, csak nem értem az okát. Miért rossz az ikrek? Én iker vagyok, gyerekként a legszuperebb dolog volt, hogy egyidős velem a tesóm és ugyanabban az életszakaszban van, mint én, ezért mindent meg tudtunk beszélni... anyagi vagy más oldala van annak, hogy nem szeretnétek ikreket?

A kérdésedre válaszolva, szerintem nem lehet csak egyet kérni. Biztosan az orvosi és jogi vonzata is megvan ennek, de részletesebben a doki tudna válaszolni. EGyről azonban én még nem hallottam.

2009. aug. 27. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy lehet-e csak 1 embriót visszakérni, viszont nem muszáj az összes megtermékenyített. Ismerősöméknél 3 megtermékenyített petesejtből csak kettőt kértek vissza, a harmadikat lefagyasztatták. Nekik mindkettő megtapadt, ikreik lettek. Mondjuk ez már 6 évvel ezelőtt volt.
2009. aug. 27. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, hogy az eddigi válaszolók csak sejtéseket írtak, én tapasztalatból írok: lehet 1 embrió beültetését kérni.

Nem fognak örülni neki, hiszen nem olcsó mulatság a dolog és így kicsi lesz a sikerre az esély, de természetesen te döntesz. Ha csak egyet kérsz, annyit fognak beültetni.

Te kockáztatsz, hiszen az állam csak 5 beültetés árát állja, ha azalatt nem lesz baba, a többi kísérletet neked kell fizetned.

Úgyhogy nyugodj meg.

De az orvos tud neked statisztikákat mondani, mikor mire mekkora az esély.

Én amikor egy gyereket akartam, 2 embriót ültettettem be, egy baba lett. Aztán ikreket szerettem volna, ekkor 3 embriót ültettek be, és (terv szerint :-)) 2 baba lett.

Szerintem egy embriónál a legnagyobb esély a sikertelenségre van sajnos... És nem kis következményekkel jár a felesleges stimulálgatás sem, aminek ki kell tegyed magadat. Érdemes megfontolni, hogy mitől tartasz jobban, az ikrektől, vagy a rengeteg hormontól...

2009. aug. 28. 01:29
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
3. válaszolónak: én sem szeretnék ikreket, mert a negyedik emeleten lakunk és segítség nélkül nem tudnék kimozdulni a lakásból. Nem szeretnék arra várni, hogy a férjem hazaérjen, hogy kijussak végre a gyerekekkel a levegőre. A közlekedés is elég nehéz babakocsival, nem mindig akad aki segít mondjuk a buszra szállásnál. Egy gyereket magadra tudsz kötni kendőben vagy hordozóban, de kettővel mi csinálsz?
2009. aug. 28. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én áprilisban voltam lombikon és úgy indult, hogy egy embriót kérünk a dr-nő korábbi (novemberi) javaslatára. De persze mire odakerültünk a nagy nap elé és tudtuk hogy 4-en várnak ránk és a dr-nő is mondta hogy legyen inkább kettő, nagyobb az esélye, így beleegyeztünk a beültetés napján. A Dr-nő is mondta, hogy lehet egy vagy kettő. Mi sem akarunk ikreket, mert szerencsére van már gyerekünk, de ha a sors úgy hozta volna biztosan örültünk volna nekik. Ja, persze nem sikerült. Az ismerősömnél háromból pedig egy tapadt meg.
2009. aug. 28. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Látom, jó régi a kérdés, de azért leírom a válaszomat, hátha valakinek még aktuális lesz ezután ez a kérdés, illetve válasz. A lombik babákat max. 5 napig lehet a petri csészében "növeszteni" mert azután már túlkoros a beültetéshez! Akkor még általában nem látják a biológusok sem, hogy iker lesz-e, mert azt olvastam, hogy valamelyik iker csak több nap után kezd szétválni. Belőlük lesznek az egypetéjű ikrek! Tehát, ha csak 1 zigótát (mert ekkor még csak zigótáknak nevezik Őt) is ültetnek be, akkor is lehetnek ikreid!!! Nekem is így lettek az ikreim, de egyáltalán nem bántam meg!!!!! Az ha volt a családodban főleg anyai felmenő ágon iker, akkor nagyobb az esélyed! Valószínűleg, Nálunk is ezért lettek az ikrek! :)
2012. okt. 5. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!