Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS lanyok, akik a menmentisb...

PCOS lanyok, akik a menmentisbe jartok, es teherbe estetek, segitenetek?

Figyelt kérdés

Vegre ugy tunik velem is megtortent a csoda, es bekoltozott a pocaklako. Ma vagyok mensi szerint pont 5 hetes. Breyer Helga a kezeloorvosom az MM-ben, azt mondta, egybol hivjam, ha pozitiv a teszt, hogy hogyan tovabb. Persze ma hivtam, de a recepcion tul nem jutottam, leraztak azzal irjak a kozponti email cimre, aztan ok meg majd tovabbitjak neki. Szoval sokkal elorebb nem jutottam, pedig jol esett volna egy kis megnyugtatas.

Ezert kerdezlek titeket, akik mar atestetek ezen, hogy nektek hogy volt? Mivel masabb PCO-skent terhesnek lenni, ha amugy 6. honapja allok kezeles alatt, gyogyszert szedem, es tartom a dietat. Lehet valami baj, vagy kb pont annyi az eselye mint egy "egeszseges" nonel. Nem felek annyira, mert mar volt egy tokeletesen problemamentes terhessegem, es eddig ugy nez ki ez is pont olyan lesz, legalabbis remelem, de jol esne egy kis tapasztalat.

2013. jan. 2. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

szia!

én most vagyok 29 hetes terhes,és én is odajárok kezelésre.

babát nem akartunk,de összejött:D

gyógyszert szeded még?

2013. jan. 2. 13:40
 2/13 A kérdező kommentje:

Szedem persze, kell is ha jol tudom a 12. hetig, de van aki 24-26. hetig is szedi. Akkor arra lennek kivancsi, hogy nem a nogyogyaszati, hanem maga az endokrinologiai szempontbol mi lesz a teendo a tovabbiakban? Milyen plusz vizsgalatokra, vervetelekre szamitsak.

Amugy gratula a babahoz!

2013. jan. 2. 13:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Én is oda jártam, szintén Breyer doktornőhöz, szerintem egy tündér :) Ne aggódj, nála a legjobb kezekben vagy. Nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de mindegyiket kell szedni a 12. hétig. A merckformin, metforal gyógyszereket lehet tovább is, én eucreast szedtem, azt nem engedték tovább szedni, de a 12. hétig szednem kellett. A diétát továbbra is tartsd, mert nálunk nagyobb az esély a terhességi cukorbetegségre. Épp ezért a terheléses cukor vizsgálatot nem csak a huszonvalahanyadik héten, hanem már a 12. hét után javasolt elvégezni és onnantól kezdve havi kontroll. Ha van konkrét kérdésed, írj privit, szívesen segítek.
2013. jan. 2. 13:45
 4/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt kifelejtettem hogy nekem már 2 hónapos a babám és semmi baja :) pedig én a terhességi cukrot is benyaltam.
2013. jan. 2. 13:46
 5/13 anonim ***** válasza:

1, vagyok

igen nálunk nagyobb az esély a cukorra,ami nálam elő is jött,így a 14 hét óta 160gr ch diétán vagyok.a meforalt 34 hétig szedem még.

tényleg figyelj a diétára és nem lesz semmi gond akkor.

egyenlőre nincs semmi teendőd..majd a terheléses cukor 12-14.héten.

2013. jan. 2. 13:49
 6/13 A kérdező kommentje:
De dragak vagytok, koszonom szepen a segitsegeteket. Eucreast szedtem november 11. ota, mert az addigi merckformin 500 nem segitett. De a dokino azt mondta, hogy pozi teszt eseten azonnal terjek vissza a merckforminra, az legyen az elso. Igy is tettem, azota is szedem. Szerintem en is akkor leszek nyugodt, ha tovabb szedhetem, mint 12 het. A dietat termeszetesen tartom, most meg jobban odafigyelek ha lehet. Akkor ne aggodjak meg igaz? Bar ez a havonta terheles ez nem valami biztato. Ez is 3 pontos lesz vag csak ehgyomri es 120 perces? Es ezzel az endokrinologushoz is minden honapban menni kell, vagy eleg csak elkuldeni az eredmenyt neki?
2013. jan. 2. 14:04
 7/13 anonim ***** válasza:

szia. Gratulálok!

Az emailre nekem nagyon gyorsan válaszoltak, vasárnap megírtam, hogy pozitív a teszt, hétfőn már jött a válasz. Nekem az eucreast kellett folytatnom a 14.hétig (12-től leépítve).

Be lehet fizetni mindenféle terhes csomagra, én az endokrinra jártam. Ez havi terhelést jelentett, ebből 2x volt cukros, a többi reggelizős. Két pontosak voltak, csak cukrot néztek, inzulint nem. Változó volt, úgy emlékszem a cukros víz után 120 percest, a reggelizősnél 60 percest néztek. Plusz nálam havi pajzsmirigy ellenőrzés, bár nekem pm.gondom is van. Szombaton vették a vért, hétfőn már írta a doktornő, hogy milyen az eredmény, mit csináljak.

Nekem nődoki duphastont is írt a biztonság kedvéért.

2013. jan. 2. 15:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a megnyugtato valaszokat. Meg annyit hadd kerdezzek mar, ugy emiatt a hulye pco miatt nem kell csaszarral szulni? Bar az en nodokim szerencsere nem igazan csaszarparti, de ugye nem kell kotelezoen csaszarozni?
2013. jan. 3. 10:05
 9/13 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Nem kell császárral szülni, én is hüvelyi úton szültem.
2013. jan. 3. 10:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Lanyok segitsetek! Nektek pco-s terheskent kellett utrot, vagy barmi mas progi keszitmenyt szedni??? Egy csomo helyen olvastam, hogy a pco-sok a 8-12. het kozott veszelyeztetettebbek, a progi ingadozas miatt. Nekem ugyan sose volt bajom vele, nem is pecseteltem, barnaztam mensi elott, de mostmar ugy beparaztam, hogy nem tudom szaladjak e holnap a dokihoz utroert, vagy se. 6. heten voltam amugy pont (szerdan) 4 mm-es volt mar a babu, es lattuk ahogy dobog a kis szive, vagy szivcsove, vagy mi :)
2013. jan. 13. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!