Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet jó ez a megoldás?...

Lehet jó ez a megoldás? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Lehet,hogy nem ez a megfelelő hely,de reménykedek,hogy még is tudtok segiteni.Na szóval:Romániába van bejelentett munkaviszonyom,de én folyamatosan Magyarországon tartozkodok,van lakcim kártyám vagyis minden ami itt szükséges.Vagyis ha én itt Magyarországon szülöm meg a gyerekem,ugyan-úgy megkapom a Romániába érvényes gyermeknevelési pénzt (ott ez a neve).Most ugy néz ki csak ez az egy megoldás van.Megkérlek,ha tudtok segitsetek.Előre is köszönöm!
2009. aug. 24. 16:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem az a lényeges, hogy helyrajzilag hol szülöd meg a babát. Itt Magyarországon is az igényelheti a GYES, GYED -et aki meghatározott biztosítotti idővel rendelkezik és nem tér ki a jogszabály a gyerek születési helyére, vagy hogy magánklinikán vagy állami kórházban születik-e. Egyedül a születési anyakönyvi kivonatot kérik, lehet hogy azt le kell fordítattni.

2009. aug. 24. 17:55
 2/2 anonim ***** válasza:

szia,

bárhol is születik meg a babát, az unióban csak egy államban kaphatsz gyermeknevelési támogatást. Tehát ha itt születik Magyarországon, igényelheted Romániában is a támogatást.

viszont a születési anyakönyvi kivonatot le kell fordíttatni és anyakönyveztetni kell ott is a születést, vagyis román születésit is kap. Utána igényelhetsz bármit. Az egyetlen probléma az, hogy rengeteg hosszú időbe telik.

változatok: román nagykövetség által, 2 hónapot mondanak, de legalább 4-5 hó, és kb. 30 ezer forint. Aztán útlevél a babának kb. 2 hó és 27 ezer.

Romániában: nagykövetségen kiutazási engedélyt kell kérni a babának. Az anya román állandó lakcíme szerinti anyakönyvi hivatalba kell bevinni a lefordított anyakönyvi kivonatot, bemutatni a babát, ott kell lenni az apának is, és egy csomó papírt kérnek még, és kb 2 hónap alatt megvan. Sajnos itt a "pila "sem számit, mert Bukarestbe küldik és ott "dolgoznak rajta".

Sok sikert és még több türelmet hozzá.

Ha ez mind megvolt, igényelheted az ottani gyerekpénzt.

Bocsi h hosszú lett, remélem tudtam segíteni!

2009. szept. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!