Mellkas röntgent muszáj csináltatnom ezen a héten, de babát szeretnék, és 23. -ára nem várom? Ha esetleg terhes lennék, akkor mi van?
A nagy kérdés hogy mi az hogy muszáj a röntgen? Megéri azt, hogy esetleg egy életre kihat rád és a leendő gyermekedre? ha netán várandós vagy. Biztos hogy muszáj az a röntgen ennyire? Azért írom ezt, mert mi évek óta szeretnénk babát, és műtét miatt mára voltam bejelentkezve mellkasröntgenre. Lemondtam, bár így lehet csúszni fog minden, de nekem hétvégéig derül csak ki hogy babát várok-e. Nagyon kicsi az esélye, de mégis fontosabb az egész életünk mint mondjuk egy röntgen, bármi miatt. 2 ünnep között is biztosan működnek a rendelőintézetek stb. Gondolom többen meg fognak nyugtatni hogy ne félj, de gondolj arra hogy ők ismeretlenül ülnek a monitor előtt, és nem az ő életükben döntenek.
Egyébként nálunk éppen mostanában lesz a kötelező évi tüdőszűrés is, és a tájékoztatón ott van hogy kismamáknak nem kell menni. Üdv. és tiszta döntést kívánok! : ili
Szerintem nem elég az ólomköpeny. Én amikor pár éve mellkasröntgenen voltam (nem terhesen), akkor nem sokkal voltam szülés után, és még meg volt a nagyobbacska pocakom, amit lehetett simán terhességnek is nézni, mert nem volt mellettem a kisfiam, szóval senki nem tudhatta, hogy ez mostani terhesség, vagy szülés utáni állapot.
Mielőtt megröntgeneztek, és miközben rám rakták az ólomköpenyt, a doki vagy 3-szor rákérdezett a nagy pocakom miatt, hogy nem vagyok-e terhes? Amikor mondtam, hogy nem, nem akarta elhinni, mondta, hogy ez nagyon fontos, szóval tuti, hogy nem vagyok terhes? Csak akkor csinálta meg végre a vizsgálatot, amikor elmagyaráztam neki, hogy nemrég szültem, és azért ekkora a pocakom, akkor megnyugodott.
Több szót nem váltottunk ezzel kapcsolatban vele, de gondolom, hogy nem kérdezett volna rá ennyire sokszor és erőteljesen, ha a köpeny 100%-ban megvédene a sugárzástól, mert rajtam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!