Tényleg igaz, hogy 30 felett nehezebb a teherbeesés?
Nagyon sok minden befolyásolhatja a teherbeesést (genetika, hormonális háttér, lelkiállapot, nőgyógyászati előzmények, és persze az életkor is; és akkor a férfiak részéről még nem is beszéltem). Nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy csak azért, mert vki elmúlt 30, 50%-al lecsökken az esélye. Minden teherbe esni szándékozó nő egy egyéni, egyedi eset, az ő komplett, részletes történetét nézve csak az ő személyes vonatkozásában lehet tapasztalatokat leszűrni. Van mindenre pro és kontra példa, akinek nehezen sikerül, óhatatlanul nagy lelki gyötrődéssel éli meg, függetlenül attól, hogy 21 vagy 31 éves. Annyiban persze előnyük van a fiatalabbaknak, hogy több idő van "rendbehozni" az esetleges negatív tényezőket, és akár hosszú évek próbálkozása után sem futnak ki az időből.
A kérdésed második részére válaszolva: 31 évesen a 2. próbálkozós hónapban estem teherbe, 33 évesen a 3-ban. Lehet, hogy szimplán csak szerencsém volt, ezt nem lehet tudni.
Én is ellenpélda vagyok:)
AZ első baba a 4. hónapban jött össze, 31 voltam (akkor azt hittem, ez extra sok idő, aztán itt jöttem rá, hogy ez szinte azonnal:D)
A második babánál 34 voltam, és azonnal összejött, ahogy elkezdtük a próbálkozást.
A tesómék 4 évig próbálkoztak, 26 volt, mikor elkezdték, 30 elmúlt, mire teherbe esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!