Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennek van valóság alapja?...

Ennek van valóság alapja? (fogamzásgátló, ikrek)

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy ha valaki szedett fogamzásgátlót és abba hagyja mert babát akarnak akkor mindjárt az első hónapba nagyobb az esélye teherbe esni és nagy az esélye az ikrekre.Azt halottam hogy gyógyszer abbahagyása után nagyobb az esély teherbe esni,de hogy ikreknek is nagy az esély első hónapba azt nem tudom,olvastam valahol.Szerintetek van ennek valóság alapja?
2012. dec. 7. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Hogy van-e valóság alapja azt nem tudom.

Az én anyukám 26 évvel ezelőtt nem szedett fogamzásgátlót és ikrek lettünk. :) A családban nem tudunk ikrekről.

2012. dec. 7. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
kétlem,hogy lenne valóságlapja! akkor nagyon sok ikerbaba születne! biztos van rá példa és igen én is olvastam,hogy fog.gátló abbahagyása után nagyobb a valószínűség a fogantatásra,de arra is nagy a valószínűség,hogy a fog.gátló mindent összekavart és esély sincs semmire,nem hogy ikrekre. szóval szerintem ez nem megalapozott.
2012. dec. 7. 11:20
 3/12 Golan Trevize ***** válasza:
35%

Nincs összefüggés, főleg a mai extrém alacsony hormontartalmú készítmények korában.

Viszont: a legtöbb terhesség ikerterhességnek indul, csak az egyik zigóta meg sem tapad, vagy felszívódik.

2012. dec. 7. 11:29
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Van némi valóságalapja. Ugyanis fogamzásgátló szedése alatt nincs peteérés. Abbahagyás után pedig a hónapokig, évekig elnyomott petefészkek hírtelen "túlműködhetnek", tehát több petesejt is érni kezdhet. Ezért van az, hogy nagyobb lehet az esély ikrekre közvetlenül abbahagyás utn. Viszont ezek csak esélyek, nem garancia rá. Hiszen nem biztos, hogy tényleg így lesz, az is előfordulhat, hogy be sem indul a peteérés. Valamint az is igaz, hogy több terhesség indul ikresnek, mind ahány ikerszülés végül bekövetkezik.
2012. dec. 7. 12:13
 5/12 anonim ***** válasza:
43%

fintor zsófia teljesen egyet ertek veled,mert en nem esek teherbe,mar 6. honapja,hogy abbahagytam,most is kesik a mensim,es nem baba miatt sajnos,hanem,mert ossze-vissza jon meg azota..... :(((

tehat szerintwem sem ettol fugg az ikertehesseg....

Inkabb beultetesnel szokott iker szuletni...Ha jol tudom...

2012. dec. 7. 12:22
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Én szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátlót, októberben pozitívat teszteltem :) reménykedtünk az ikrekben, de úgy tűnik egy babóca lesz :)
2012. dec. 7. 12:57
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
azok az extrém alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók azért totál leállítják a petefészekműködést ÁM! Mivel a hormonok olyan kis enzimek, amik extrém kis mennyiségben tudnak extrém nagy változást okozni:P szóval jobb vigyázni velük
2012. dec. 7. 13:42
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

direkt rákérdeztem a dokinál, hogy lehet-e abból baj, hogy egyből első hónapban a fogamzásgátló abbahagyása után összejött a baba.

Mivel olyan alacsony hormontartalmúak ezért 1 nap sem kell nekik, hogy kiürüljenek a szervezetből. Ezért van az, hogy sokan ha elfelejtik bevenni a gyógyszert terhesek leszek..

2012. dec. 7. 17:22
 9/12 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, van valóságalapja. :-)

A fogamzásgátló abbahagyása után valóban gőzerővel indulnak be a petefészkek, egy helyett 2-3 tüszö is megérhet, így lesz nagyobb az esély ikrekre. De garancia nincs semmire így nem lesz sokkal több ikerbaba, csak a statisztikákon látszik.

Erre a hatásra alapozva próbálták régebben a PCOS-sokat hozzásegíteni a babásodáshoz, amikor még nem ismerték a metformint. :-)

2012. dec. 8. 07:13
 10/12 anonim ***** válasza:
hüüü de le lettem pontozva, csak mert elmondtam mit mondott a dokim...
2012. dec. 8. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!