Az inzulinrezisztencia milyen vizsgálattal/vizsgálatokkal deríthető ki? És melyik orvos vizsgálja? (nőgyógyász, endokrinológus? )
Endokrinológus kell.
120 perces cukorterheléssel derítik ki, cukrot és inzulint is néznek.
Metformin hatóanyaggal kezelik, szépen fel kell építeni a kezelést.
A vérvételnél érdemes pajzsmirigyet is nézetni, ha már szúrnak.
Terheléses cukor és inzulinvizsgálattal. Éhgyomorra vesznek vért, aztán megiszol egy cukros löttyöt, majd 60 és 120 perc múlva is vesznek vért. Mindkettő tud beutalót adni, de érdemes endokrinológusnak megmutatni az eredményt.
Ha kiderül: diéta, gyógyszer, mozgás.
Köszi az eddigi válaszokat :)
És ezekkel teljesen meg lehet gyógyulni?
Én személy szerint inkább nőgyógyászhoz mennék, mert nálunk egy endodoki van, de nem szimpatikus(és akkor még enyhén fogalmaztam) Szóval kérhetek ilyen vizsgálatot a nődokitól is? Ilyen vérvételen még nem voltam, de a doki meg sem említette, hogy esetleg e miatt nem sikerülhet a baba!
Az IR egyébként okozhat összevissza ciklust???
Szia!
Az IR okozhat zavart a ciklusban.
De akár szimpatikus az endodoki akár nem, hozzá kéne menni (vagy kicsit messzebb, de endodokihoz) mert a nődoki nem tudja értékelni az eredményt, a vizsgálnivalók felét nem is kérheti, nem ért az értékeléshez sem, és metformint ki sem írhat, csak normál támogatással, és úgy nagyon húzós tud lenni az ára. :-(
Én is pont erre gondoltam, hogy elmegyek magánlaborba! :) CSak egy gond van, hogy hiába lesz eredményem én sem értek hozzá :(
3. és 21. napi hormonvizsgálaton már voltam...dokik szerint jók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!