Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikorra időzítenétek a babaszü...

Mikorra időzítenétek a babaszületését, ha a tesók szeptemberben kezdik a sulit?

Figyelt kérdés
Ikreink vannak, szeptembertől kezdik majd az iskolát. Eddig kellett a "pihi" az ő születésük után, de szeretnénk még egy kisbabát. 33 éves vagyok. Mikorra időzítenétek a legkorábbi születését (vagyis mikor kezdjünk el próbálkozni). Majd csak szeptember környékén essek teherbe, hogy mire megszületik már beilleszkedjenek, meglegyen a rutinunk vagy csak később szülessen, 2-3 év múlva. Ti hogyan csinálnátok?

2012. dec. 4. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát itt már akkora korkülömbség van hogy teljesen de teljesen mindegy.

Mivel gondolom oviba járnak nem az elsö közösségi beilleszkedés, mivel ketten vannak, már nem kell a megosztozást megtanulniuk, így akár most is szülhetsz, vagy amikor nektek jó.

Szerintem egy aprócska jelentösége sincsen ha a családtok kiegyensúlyozott és boldogok vagytok.

2012. dec. 4. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Én (2014) nyárra időzíteném június-július környékén a szülést. Addigra már kijárnak egy évet, nyáron megszokják, hogy van tesó. Mi így csináltuk a másodiknál, csak az ovikezdés után:)
2012. dec. 4. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Még annyit, hogy nem csak a gyerekeidnek kell megszokni, hogy tesó lesz, hanem nektek szülőknek is bele kell rázkódni, hogy iskolát kezdenek, illetve nekik is. Azért az nagy dolog, gyakorolni, készülni. Ezért nem vágnék most a családgyarapításba
2012. dec. 4. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk most lesznek 2 évesek az ikrek, és már dolgozunk a kistesón.

Szerintem ahány hát annyi jó válasz lehet erre a kérdésre, hiszen mindenkinél mások a körülmények. Én pl. már elmúltam 34, és nem akarunk túl későn kistesót, inkább jöjjön most. Ezen kívül azt sem szeretném, hogy visszamegyek dolgozni, aztán újra vissza babázni, közben megint helyettest vadászni, körülményesedni... legyenek csak meg most a babázós évek, és majd ha a kistesó is bekerül oviba, akkor újra munkába állok. Nálunk így lesz a legjobb, nálatok meg ti tudjátok...

2012. dec. 4. 14:42
 5/6 anonim ***** válasza:
ahány hát = ahány ház ... :) előző voltam
2012. dec. 4. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is szeptemberben kezdik az ikerlányaink a sulit, és addigra 2 hós lesz a kistestvérük. A dolog érdekessége, hogy nekik Ő nem az első kistestvérük lesz, hanem a 4.

21 hósak voltak amikor a 3. babám született, 3.5 évesek, amikor a 4. és idén juniusban, 5.5 éves korukban született az 5. gyerekem. Jövő juniusra várom a 6. babát.

Remekül alakalmazkodtak ehhez is és mindenhez, az oviban egy percig nem volt gond a beszokással (külön csoportba járnak, szerintem a suliban sem lesz semmi nehézség)

A Ti eseteteken bármikor jöhetne már a kistesó, szerintem nem befolyásolná Őket semmiben.

2012. dec. 30. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!