Ha valakinek nem átjárható a petevezetéke annak van valami jele?
Nincs az elzáródásnak semmilyen tünete, azon kívül, hogy nem esel teherbe, persze ezt más is okozhatja.
Így van, van peteérésed, de a petevezeték egy ponton el van záródva és a spermiumok nem tudnak elérni, találkozni a petesejttel, ezért nem jön létre a megtermékenyülés. Ilyenkor a petesejt felszívódik a hasüregben, és rendesen menstruálsz.
A petevezeték elzáródást sajnos egyszerű uh-gal, vagy orvosi vizsgálattal nem lehet megállapítani. Erre van az un. átjárhatósági vizsgálat, latinul HSG. Ekkor egy csövön kontrasztanyagot juttatnak a méhüregbe, és egy röntgennel figyelik, hogyan töltődik fel a méhüreg, a petevezetékek. Ekkor látható az elzáródás pontos helye, amit egy rövid műtéttel meg lehet szüntetni a legtöbb esetben.
Bocsánat, hogy én is belekérdezek, de ez engem is érdekel..
Ha babát szeretnék, és megkérem a dokim nézenn meg mindent, hogy nincs-e akadálya a teherbeesésnek, ezt is kérhetem egyből rutinnak, vagy ezt csak indokolt esetben csinálja meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!