Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Metformint felír a nőgyógyász,...

Metformint felír a nőgyógyász, ha pcos vagyok? Vagy csak akkor, ha IR is van?

Figyelt kérdés
pcos vagyok, cisztáim is vannak, a nőgyógyász viszont nem akar elküldeni cukorvizsgálatra. a metforminról azt oolvastam, hogy jól lehet kezelni vele a pcot. kisbabát szeretnénk, a nőgyógyász meg akar műteni. egy másik meg fogamzásgátlót akar adni. mi a legjobb megoldás?
2009. aug. 19. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ha elmész másik nőgyógyaszhoz.

a met-készítmények segítenek.

Én szülés előtt szedtem, endokrinológus írta fel, szülés után pedig a nődokim, aki tájékoztatott, hogy szülés után is szedni kell.

ha érdekel, priviben adok dokineveket, pestiek, mindketto nagyon jó, kedves, minőségi doki

fogamzasgatlot ne szedj, gondolom dianet irtak, ilyenkor azt szoktak, a baratnom szinten pcos volt, o szedte a fogamzasgatlot, es lett egy klassz kis trombozisa tole :S

(meg is mondtak neki hogy a fogamzasgatlotol lett)

ha meg babat szeretnel, vegkepp ne szedj fog.gatlot, az tunetmentesit csak.

remelem segitettem

ja, a mutet egyszeri eselyt ad csak, megtisztitanak a cisztaktl, ha van peteérésed, akkor az eselyt ad a babara, viszont a hormonjaid ugyanugy egeszsegtelenek, biztonsagosabb elobb rendbehozni a hormonokat, nehezebb de biztosabb ut

ja, en pufi is voltam a pco miatt, szepen leadtam 40 kilot, sajnos 20 visszajott terhesseg alatt, es meg 5 a korhazban, azert megyek vissza endokrinologushoz, mert 3 dietat vegigcsinaltam, es semmi, szerintem megint hormongondjaim vannak,rmelem tudnak segiteni, ezt azert irtam, mert ha neked is vannak a pco miatt sulygondjaid, a gyogyszeres kezeles azon is segithet (nem lefogyaszt, hanem a szervezeted normalisan fog reagalni a dietara meg a mozgasra)

2009. aug. 19. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:

nagyon köszi aválaszt

én nem vagyok pufi, az első nőgyógyász mondta is, hogy pcoja a pufiknak szokott lenni, de a vérvizsgálat után én lettem az ellepélda.

igen, dianet akar adni az egyik. a másikhoz csak a jövő héten tudok visszamenni, remélem ő nem akar velem fogigátlót szedetni.

metformint felírna szerinted? bár nem értem, hogy attól, hogy nem vagyok kövér, miért nem kérnek vércukor és egyéb vizsgálatokat? menjek a nődoki helyett endokrinológushoz?

2009. aug. 19. 10:55
 3/6 A kérdező kommentje:

az is a bajom, hogy nem beszélik meg velem rendesen ezt a problémát én meg szépen mindennek utánaolvastam itt a neten.

csak attól félek, nekem nem adnak majd metformint, mert nem hiszem hogy cukorbajom lenne, bár ahogy azt már írtam, ilyen vizsgálaton nem voltam még

2009. aug. 19. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is pcos-m van és teljesen rendben van a cukrom és az inzulinommal sincs probléma. Én nem mertem metformint íratni a nődokimmal, bár nem tudom, miért. A körzetimet kértem meg. Elmondtam, miket hallottam róla, miért szeretném és felírta. Elmondta, milyen mellékhatásra számíthatok, hogyan kezdjem szedni...Sajnos nekem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de barátnőmnek rendezte a ciklusát és peteérése is lett.

A műtétről annyit, hogy én túl vagyok rajta és semmit nem használt, mert ugyanúgy ott vannak és közvetlenül műtét után is ott voltak a ciszták a petefészkeimben. Azóta mondjuk stimulálással sikerült teherbe esnem és van egy csodás kislányom.

Sok sikert!

2009. aug. 19. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:

elso vagyok, nekem is rendben van a cukrom, sot, a terhessegi cukrom idealis lett, ettol fuggetlenul meg lehet hormonproblema.

en azert mertem ajanlani a nodokim, mert nagyon jó, nala is szultem, tok kedves, es meg szules utan is foglalkozott velem (ajanlott tejszaporito teat, segitett sokat, stb)

ő szerintem ezer szazalek felirna, de en a haziorvosos-beutalos mokat nem csinalnam meg, megegyszer,annyi helyen alaztak meg meg sorbanallas, meg nemtorodomseg, stb, terror volt, orulok, hogy a huszadik orvos jó fej volt, most egybol hozza fogok menni. (amugy e is guglizhatod, dr tüü lászlót ajanlanam, neki raadasul ez a szakterulete.)

2009. aug. 19. 13:37
 6/6 A kérdező kommentje:
:) Köszi a válaszokat!
2009. aug. 20. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!