Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most hagytam abba a fogamzásgá...

Most hagytam abba a fogamzásgátlót, fél év múlva szeretnék teherbeesni, el kell kezdeni ilyenkor már vitamint szedni?

Figyelt kérdés
Fél év elég,h tisztuljon az ember szervezete?
2012. dec. 3. 14:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Vagy mire figyeljen az ember táplálkozására?
2012. dec. 3. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt olvastam itt is es tobb helyen is, hogy fogamzasgatlo abba hagyasa utan erdemes rogton probalkozi ( es mar az elso honap sikeres alt.ban.) Mert aki szunetet tart aztan sokkal nehezebben sikerul majd a baba.

Egyebkent az orvosom meg a teherbeeses elott el"kell" kezdeni a terhes vitamint... Potolni a keszletet mielott jon a pici.

A taplalkozasnal pedig figyelj oda, hogy minnel egeszsegesebben etkezz. Pl. Sok nyers gyumolcs, zoldseg ilyesmi.

2012. dec. 3. 14:27
 3/10 A kérdező kommentje:
A sok zöldséggel-gyümölccsel nincs gond:) Most még nem akarok babát, júniusban államvizsga,majd utána:) Meg igazából én szeretném,h kicsit kitisztuljon, bár olvastam,h a babára nincs hatással, csak nagyobb az esélye,h elvetélhet az ember a puha méhfal miatt.
2012. dec. 3. 14:30
 4/10 anonim ***** válasza:
3 hónapot szoktak javasolni a gyógyszer abbahagyása után. De az orvosom szerintem az sem baj, ha egyből teherbeesik a kismami, mert a gyógyszerek hormontartalma már elég kicsi. Én egyébként 6 hónap után mondtam, hogy na vágjunk bele, és egyből sikerült is a baba. A vitaminokat érdemes már előtte elkezdeni szedni és nem árt a sok zöldség és gyümölcs, de nem kell túlzásokba esni.
2012. dec. 3. 14:32
 5/10 anonim válasza:

Én a fogantatás előtt 2 hónappal kezdtem el szedni az elevitet.

De én egy évvel előbb abbahagytam a gyógyszert.

Bár szerintem fél év is bőven elég a kitisztuláshoz!

2012. dec. 3. 14:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak az olvasottak alapjan mondtam. En soha nem szedtem igy hat nem tudom. Egyebkent ajanlom az www.orvostudakozo.hu-n kerdezt meg Dr. Hamvas Ferencet kerdezd meg mit javasol. Ha jol latom most fent is van, percek alatt valaszol es tud tanacsot adni! ( [link] )
2012. dec. 3. 14:36
 7/10 anonim ***** válasza:
fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapot kell várni.én megkérdeztem az orvosom,hogy méregtelenítsek-e,azt mondta semmit nem kell tennem,elég természetesen élni,műanyag kajákat kerülni,naponta gyümölcsöt,zöldséget enni és 2-3 hónappal próbálkozás előtt komplex terhesvitamint szedni,előbb ne,mert a terhesvitamin is azért kell,mert az anyuka és a baba vitamin szükséglete megnő,amíg nem vagy terhes addíg elég annyi vitamin ,ásványi anyag amit a helyes táplálkozással beviszel,mert a túl sok vitamin sem tesz jót.
2012. dec. 3. 22:00
 8/10 anonim válasza:
mastodynon csepp +méhpempő+e vitamin :)
2012. dec. 3. 22:21
 9/10 anonim válasza:
elvileg ha abbahagyod a foggátlót akkor már ezeket szedheted. idő mire megfogan a pocaklako
2012. dec. 3. 22:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!Mindenképpen célszerű felkészíteni a szervezetedet, feltölteni vitaminokkal ásványokkal,meg a terhesség alatt is célirányosan kiegészíteni a táplálkozásodat mindkettőtök egészsége érdekében. Én azt javasolnám,hogy lehetőleg ne mesterséges vitaminokat fogyassz, hanem természetes és gyógynövény alapú táplálékkiegészítőket. Ha érdekel, hogy mikor mit érdemes,akkor szívesen elküldöm emailben.
2012. dec. 4. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!