Most hagytam abba a fogamzásgátlót, fél év múlva szeretnék teherbeesni, el kell kezdeni ilyenkor már vitamint szedni?
Figyelt kérdés
Fél év elég,h tisztuljon az ember szervezete?2012. dec. 3. 14:22
1/10 A kérdező kommentje:
Vagy mire figyeljen az ember táplálkozására?
2012. dec. 3. 14:23
2/10 anonim válasza:
Azt olvastam itt is es tobb helyen is, hogy fogamzasgatlo abba hagyasa utan erdemes rogton probalkozi ( es mar az elso honap sikeres alt.ban.) Mert aki szunetet tart aztan sokkal nehezebben sikerul majd a baba.
Egyebkent az orvosom meg a teherbeeses elott el"kell" kezdeni a terhes vitamint... Potolni a keszletet mielott jon a pici.
A taplalkozasnal pedig figyelj oda, hogy minnel egeszsegesebben etkezz. Pl. Sok nyers gyumolcs, zoldseg ilyesmi.
3/10 A kérdező kommentje:
A sok zöldséggel-gyümölccsel nincs gond:) Most még nem akarok babát, júniusban államvizsga,majd utána:) Meg igazából én szeretném,h kicsit kitisztuljon, bár olvastam,h a babára nincs hatással, csak nagyobb az esélye,h elvetélhet az ember a puha méhfal miatt.
2012. dec. 3. 14:30
4/10 anonim válasza:
3 hónapot szoktak javasolni a gyógyszer abbahagyása után. De az orvosom szerintem az sem baj, ha egyből teherbeesik a kismami, mert a gyógyszerek hormontartalma már elég kicsi. Én egyébként 6 hónap után mondtam, hogy na vágjunk bele, és egyből sikerült is a baba. A vitaminokat érdemes már előtte elkezdeni szedni és nem árt a sok zöldség és gyümölcs, de nem kell túlzásokba esni.
5/10 anonim válasza:
Én a fogantatás előtt 2 hónappal kezdtem el szedni az elevitet.
De én egy évvel előbb abbahagytam a gyógyszert.
Bár szerintem fél év is bőven elég a kitisztuláshoz!
6/10 anonim válasza:
Csak az olvasottak alapjan mondtam. En soha nem szedtem igy hat nem tudom. Egyebkent ajanlom az www.orvostudakozo.hu-n kerdezt meg Dr. Hamvas Ferencet kerdezd meg mit javasol. Ha jol latom most fent is van, percek alatt valaszol es tud tanacsot adni! ( [link] )
7/10 anonim válasza:
fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapot kell várni.én megkérdeztem az orvosom,hogy méregtelenítsek-e,azt mondta semmit nem kell tennem,elég természetesen élni,műanyag kajákat kerülni,naponta gyümölcsöt,zöldséget enni és 2-3 hónappal próbálkozás előtt komplex terhesvitamint szedni,előbb ne,mert a terhesvitamin is azért kell,mert az anyuka és a baba vitamin szükséglete megnő,amíg nem vagy terhes addíg elég annyi vitamin ,ásványi anyag amit a helyes táplálkozással beviszel,mert a túl sok vitamin sem tesz jót.
8/10 anonim válasza:
mastodynon csepp +méhpempő+e vitamin :)
9/10 anonim válasza:
elvileg ha abbahagyod a foggátlót akkor már ezeket szedheted. idő mire megfogan a pocaklako
10/10 anonim válasza:
Szia!Mindenképpen célszerű felkészíteni a szervezetedet, feltölteni vitaminokkal ásványokkal,meg a terhesség alatt is célirányosan kiegészíteni a táplálkozásodat mindkettőtök egészsége érdekében. Én azt javasolnám,hogy lehetőleg ne mesterséges vitaminokat fogyassz, hanem természetes és gyógynövény alapú táplálékkiegészítőket. Ha érdekel, hogy mikor mit érdemes,akkor szívesen elküldöm emailben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!