Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A folsav az miért olyan...

A folsav az miért olyan fontos a szervezetnek? és milyen ételekben van benne?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy a lencseleves abban sok folsav van,hát én meg is kívántam,és semmi még az a pici hasfájás sincsen hogy lekopogjam :)
2012. dec. 3. 11:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Babának kell, hogy ne legyen nyitott gerince. Tablettában szedd!
2012. dec. 3. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Étellel nem tudsz annyit bevinni, amennyire szüksége lenne a babának! Meg kéne enned napnta egy fazék lencse levest!

Tabletta!!!

2012. dec. 3. 11:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én a patikában kapható 3 mg-t veszem, kis sárga tabletta. Én naponta 1 szemet veszek be, B-vitamin komplex együtt, mert a folsav B-vitamin jelenlétében hasznosul a legjobban. Egyébként a máj és a zöld leveles zöldségek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben a folsavat, de érdekes módon ez a vitamin jobban hasznosul tabletta formájában, mint ételekből!Én már a felkészülés időszakában is szedem!
2012. dec. 3. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Jelentős mennyiségű folsav megtalálható a káposztafélékben, cékla, karfiol, paraj, fejes saláta, máj, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek. Viszont nem tudod velük helyettesíteni a tablettát.
2012. dec. 3. 11:39
 5/7 A kérdező kommentje:
értem,akkor beszerzem tablettában :)
2012. dec. 3. 11:41
 6/7 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
én a terhesség alatt semmitől sem voltam rosszul, csak a folsavtól, 2 napig hánytam, úgyhogy én nem szedtem. De a nyitott gerinc miatt lenne fontos, de én sajnos allergiás vagyok a folsavra. Terhesvitamint szedtem, abban is van folsav. Szerencsése nagyon egészséges kislegényem született.
2012. dec. 3. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Lehetőleg jó minőségű folsav tablettát válassz B12 vitaminnal.Nézd meg az ár és hatóanyag arányt is.Érdemes lesz még az omega 3 fogyasztása is a baba idegrendszerének kialakulásához, a Te szervezeted védelme érdekében a kalcium és ásványi anyag pótlás, meg még pár dolog, de lehetőleg természete alapú és ne mesterségesek, mert az csak felesleges pénzkidobás. ha érdekel szívesen küldök pár javaslatot emailben.
2012. dec. 4. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!