A folsav az miért olyan fontos a szervezetnek? és milyen ételekben van benne?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy a lencseleves abban sok folsav van,hát én meg is kívántam,és semmi még az a pici hasfájás sincsen hogy lekopogjam :)2012. dec. 3. 11:17
1/7 anonim válasza:
Babának kell, hogy ne legyen nyitott gerince. Tablettában szedd!
2/7 anonim válasza:
Étellel nem tudsz annyit bevinni, amennyire szüksége lenne a babának! Meg kéne enned napnta egy fazék lencse levest!
Tabletta!!!
3/7 anonim válasza:
Szia!Én a patikában kapható 3 mg-t veszem, kis sárga tabletta. Én naponta 1 szemet veszek be, B-vitamin komplex együtt, mert a folsav B-vitamin jelenlétében hasznosul a legjobban. Egyébként a máj és a zöld leveles zöldségek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben a folsavat, de érdekes módon ez a vitamin jobban hasznosul tabletta formájában, mint ételekből!Én már a felkészülés időszakában is szedem!
4/7 anonim válasza:
Jelentős mennyiségű folsav megtalálható a káposztafélékben, cékla, karfiol, paraj, fejes saláta, máj, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek. Viszont nem tudod velük helyettesíteni a tablettát.
5/7 A kérdező kommentje:
értem,akkor beszerzem tablettában :)
2012. dec. 3. 11:41
6/7 JanoviczkiFerencné válasza:
én a terhesség alatt semmitől sem voltam rosszul, csak a folsavtól, 2 napig hánytam, úgyhogy én nem szedtem. De a nyitott gerinc miatt lenne fontos, de én sajnos allergiás vagyok a folsavra. Terhesvitamint szedtem, abban is van folsav. Szerencsése nagyon egészséges kislegényem született.
7/7 anonim válasza:
Szia!Lehetőleg jó minőségű folsav tablettát válassz B12 vitaminnal.Nézd meg az ár és hatóanyag arányt is.Érdemes lesz még az omega 3 fogyasztása is a baba idegrendszerének kialakulásához, a Te szervezeted védelme érdekében a kalcium és ásványi anyag pótlás, meg még pár dolog, de lehetőleg természete alapú és ne mesterségesek, mert az csak felesleges pénzkidobás. ha érdekel szívesen küldök pár javaslatot emailben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!