Hátrahajló méhem van. Milyen praktikák léteznek a könnyebb teherbeesés érdekében?
nekem is hátrahajló, és nem okozott nehézséget.
nem tudom, hogy a 2 hogy függ össze.
Szia!
Régen volt egy ilyen nézet, hogy akinek hátrahajló a méhe az nehezebben esik teherbe, de ez már "elavult".
Nekem erősen hátrahajló méhem van, az első baba a gyógyszer abbahagyása után, a második hónapban, a második baba pedig szoptatás és spirál mellett fogant meg.
Mindenesetre segít, ha esemény után hasra fekszel és úgy maradsz. Sok sikert!
Nekem is hátrahajló méhem van, de volt olyan vizsgálat ahol egyenes állásúnak írták. Tehát a helyzete nem kőbevésett.
Az orvosom azt mondta, hogy matematikailag kisebb a teherbeesés esélye, de a természet szerencsére nem matematikai számítások szerint működik. Viszont javasolt pozíciókat, mely szerint leginkább hátulról esélyesebb a babát összehozni. Mikor először próbálkoztunk, elsőre teherbe tudtam esni (teljesen más ok miatt sajnos elment a baba).
Hátrahajló méhnél a méhnyak magasabban van, amikor háton fekszel, mint ha nem hátrahajló lenne. Azaza misszionárius pozícióban a hímivarsejtek nekehezzen érnek fel a méhnyakig, hogy bejussanak rajta. Ezért szokták ilyenkor a kutyapózt ajánlani, illetve azt, hogy az anyuka aktus után forduljon hasra fél órára.
A teherbeesés esélye semmivel sem kisebb, mint nem hátrahajló méh esetében, a termékenységed ezzel nem függ össze. Csak kicsit be kell segíteni a hímivarsejteknek.
hátrahajló méh esetén a méhszáj – hanyatt fekvő helyzetben – a hüvelyben magasan (a hasfal felett) helyezkedik el, így a spermiumoknak hosszabb utat kell megtenniük ahhoz, hogy bejussanak a méhszájon keresztül a méhbe. Ilyenkor az orvosi tanács csodát tesz: arra kell figyelmeztetni a beteget, hogy aktus után kb. fél órára feküdjön hasra. Néhány hónapon belül a várt terhesség szinte mindig bekövetkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!